Adéu Bisbe estimat! (I)

"El traspàs del bisbe Joan ha suposat la pèrdua d'un gran amic i també d'un mestre espiritual.(...) No podem ignorar que el bisbe Carrera va ser per sobre de tot un home fidel a Jesús, a l'Evangeli, un home d'Església, i un home que va estimar molt el seu país, sense oblidar mai la seva dimensió de relació amb les persones" P. Enric Puig, s.j. Secretari general de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya.

"Cal recordar que el bisbe Carrera abans que res ha estat un capellà. Un home de fe. Un home d'Església. I que tots els compromisos que ha anat agafant a la seva vida deriven d'aquest primer compromís. I que a més ha estat un home amb un fort sentiment de país. Un catalanista de cap a peus". Jordi Pujol, expresident de la Generalitat de Catalunya.

"Era la ment episcopal que als nostres dies tenia la parla i la ploma més fines". P. Bernabé Dalmau, monjo de Montserrat.

"Trobarem a faltar a aquest bisbe de la proximitat de l'Església davant la contemporània societat catalana" Joan Rigol, expresident del Parlament de Catalunya.

"Amb la seva mort, el bisbe Joan Carrera ha donat darrer testimoniatge de la seva fe cristiana i de la manera com la va viure. De les diferents facetes de la seva personalitat tan rica en voldria destacar dues: la seva vinculació amb Montserrat i el seu estil comunicatiu"
(...) "Li volem agrair el seu testimoniatge d'amor a Jesucrist i a l'Església, la seva delicadesa per ser agent de comunió, el seu coratge a defensar els valors evangèlics, el seu compromís a favor dels marginats, el seu estil de vida tan proper a la gent senzilla, el seu treball en bé de l'Església catalana, el seu servei a Catalunya amb unes mires ben obertes als altres pobles". Josep Maria Soler, Abad de Montserrat
El Cardenal Lluís Martinez Sistach amb Mercè Palomares, secretària durant molts anys del Bisbe Joan

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

EXPOSICIÓ A MONTSERRAT

Actes Memorial Bisbe Joan Carrera - I

Actes Memorial Bisbe Joan Carrera - II

Actes Memorial Bisbe Joan Carrera - III

Etiquetes