De petit

Recordem aquests dies la data de naixement del bisbe Joan. Cornellà de Llobregat el veié néixer el dia 12 de maig de 1930, així doncs aquest any faria vuitanta-dos anys. Va néixer en aquesta localitat del Baix Llobregat on el seus pares regentaven un forn, però quan tot just havia complert nou mesos, morí el seu pare víctima d'una pulmonia. Aquest fet obligà a la seva mare a prendre la decisió de tornar a casa dels avis materns, a la ciutat veïna de Sant Feliu de Llobregat.

Allà visqué la seva infantesa, alterada i endurida per l'esclat de la Guerra Civil Espanyola l'any 1936 quan ell tenia sis anys. Anys durs que, segons no se n'havia estat de dir, va passar gana i penúries, acompanyat de la mare i dels avis. Es definia com un nen entremaliat, que compartia amb els seus amics els jocs al carrer i la contínua presència dels soldats al voltant de casa seva.

Un cop acabada la Guerra, el 1939, es va produir un fet que influí en la seva vida, va ser l'arribada d'un vicari a Sant Feliu, mossèn Tomás García Garrote. Aquest capellà dedicà molt de temps i interès a aquells nens que havien viscut els desastres de la confrontació bèlica. Va organitzar grups amb un caire educatiu: feien excursions, els passava pel·lícules de cinema mut,..., però el que més va calar en ell va ser quan els parlava de Jesús i llegien i comentaven l'Evangeli, utilitzant les seves pròpies paraules, quan deia: "És l'origen de la meva vocació. Era i és un cristià convençut i una gran persona, tot i que no he compartit mai les seves idees polítiques".

Aquesta primera aproximació biogràfica del Bisbe Joan coincideix també amb la propera celebració de la festivitat del patró de la parròquia, Sant Isidre Llaurador el dia 15 de maig. Festa que vivia intensament en la seva època de rector del 1976 al 1991 i també com a Bisbe havia fet posteriorment diverses visites en aquest dia.

"Sant Isidre home de viure senzill, dedicat a tres grans valors: la família, el treball i la pregària. Sant Isidre ens porta un missatge evangèlic de fidelitat, d'esperit de treball harmonitzat amb una intensa devoció d'humilitat i fortalesa al patir les injustícies, i sobretot de gran caritat vers els necessitats, als quals feia partícips del seu humil menjar. Donà sempre una lliçó com a cristià" (del llibre Elementos artísticos del templo de San isidro Labrador, Par. Sant Isidre Llaurador, 2009).

Fixem-nos en els valors de Sant Isidre ... aquests són també els valors que va viure i ens va deixar com exemple el Bisbe Joan.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

EXPOSICIÓ A MONTSERRAT

Actes Memorial Bisbe Joan Carrera - I

Actes Memorial Bisbe Joan Carrera - II

Actes Memorial Bisbe Joan Carrera - III

Etiquetes