EL MEMORIAL BISBE JOAN CARRERA ES CONSTITUEIX COM ASSOCIACIÓ

No ens podíem imaginar el camí realitzat durant aquests gairebé quatre anys, quan vam iniciar el Memorial Bisbe Joan Carrera. L'objectiu era el de recordar la memòria del qui va ser rector de la parròquia de Sant Isidre Llaurador durant quinze anys de 1976 a 1991 i per preparar un seguit d'actes d'homenatge quan estaven a punt de complir-se els cinc anys del seu traspàs a la casa del Pare.

Partíem del viu record del bisbe Joan, de la petjada que van deixar les seves paraules i les seves obres enmig de tots nosaltres, i també amb la confiança de que els actes serien ben acollits no només per la comunitat parroquial sinó també a la ciutat de L'Hospitalet de Llobregat, la Diòcesi de Barcelona i de diferents grups i comunitats eclesials, donada l’estima que sempre s'ha manifestat vers la persona del bisbe Joan.

Ara ja farà, doncs, quatre anys que anem fet camí. Durant aquest temps hem tingut l'oportunitat i la sort de conèixer més a fons els escrits, les reflexions i el pensament del Bisbe Joan i sobretot hem aprofundint, parlant amb familiars i amics en entranyables converses,en el coneixement de l'home, del prevere i del bisbe. 

I el nou any l'iniciem amb un nou pas endavant:  la constitució de l'Associació Memorial Bisbe Joan Carrera.

L'associació quedà constituïda el dia 16 de desembre de 2015, i té com a seu el Monestir de Sant Jeroni de la Murtra, lloc molt estimat pel Bisbe Joan i en el que es troba tot el seu arxiu. La junta ha quedat constituïda per les següents persones: en Jordi Breu, com a president, mn. Jaume Aymar com a vice-president, en Jesús Gandul com a secretari, en Ferran Camps com a tresorer i en Jordi Garcia, na Olivia Esteve, en Carles Armengol, en Joaquim Ferrer i en Francesc Teruel com a vocals. A més a més dels citats anteriorment també signaren l'acta com a socis fundadors.: la sra. Glòria Plana, en Miquel Esquirol, en Marcel·lí Joan, el p. Enric Puig sj., na Mª Carmen Martínez, na Maryluz Moreno, mn. Salvador Bacardit, en Eduard Fornés i en José Ruíz.
  
Com diu el lema espicopal del Bisbe Joan:
"Fixeu-vos com creixen les flors del camp" (Mt, 28).
Ell va explicar que va triar aquestes paraules de l'Evangeli senzilles però fonamentals per a tot creient, perquè posen l'accent en la confiança de que Déu fa créixer la vida i, citant les seves paraules:
"Per donar prioritat a l'acció del Senyor per damunt de la meva"

Aquest nou pas el fem amb l'impuls de la reflexió de la feina feta, i dels ànims i el suport que hem anat rebent durant tot aquest temps.


Finalment tenir el record del Bisbe Joan amb el desig de mantenir viva la seva figura, promoure i difondre el seu pensament, la seva obra dins l'Església diocesana i catalana, la cultura i societat de Catalunya.


Potser t'agraden aquestes entrades

ENTREVISTA AL PUNT DIARI 21 de MAIG de 2022

Entrevista El Punt Avui

Entrevista El Punt Avui Entrevista de Mireia Rourera a en Jordi Breu i a mn. Jaume Aymar. 2 de juliol de 2018

La nostra seu està al Monestir de Sant Jeroni de la Murtra