CONTINUEN ELS ACTES EN RECORD AL BISBE JOAN


Imatge de la tomba del Bisbe Joan el passat dissabte 29 de setembre durant la pregrària i ofrena de flors.


En aquests momensts estem a l’equador dels actes que hem organitzat en record del Bisbe Joan. El proper dimecres dia 3 d’octubre a les 19 h. celebrarem una eucaristia a la Catedral de Barcelona en record del Bisbe Joan presidida pel sr. Cardenal Lluís Martínez Sistarch.

I el dissabte 6 d’octubre a Sant Jeroni de la Murtra a les 18 h.tancarem aquest seguit d’actes amb el concert de la Coral Badalonense.

Volem agrair la col·laboració i el seguiment dels actes que estan fent mitjans com Ràdio Estel i Catalunya Cristiana de la mà de Carme Muntè. Precisament aquesta setmana trobareu a Catalunya Cristiana un suplement de setze pàgines amb imatges i articles sobre el Bisbe Joan, realitzats per diverses persones que han conegut al Bisbe Joan i ens parlen des de la seva experiència personal; així hi torbareu que hi ha escrit el monjo de Montserrat Bernabé Dalmau, la presidenta del Parlament de Catalunya ( 2010-2015) Núria de Gispert, la Teresa Biayna, en Joan Torres Vives, en Jesús Gandul i la Carme Martínez, la Clara Pujadas, mn. Francisco Prieto, rector de Sant Isidre, la Teresa Pou ex directora de Ràdio Estel,....

Donem les gràcies també a en Francesc Rosaura director de “Signes dels temps”, en Gerard Carrion de l’agència cristiana de notícies Flama, l’Emili Pacheco director del programa de Catalunya Ràdio “Paraules de vida” per la seva col·laboració i difusió dels actes.
ENLLAÇ AMB LA NOTÍCIA


ENLLAÇ AMB L'AUDIO DEL PROGRAMA DEL DIA 30 DE SETEMBREEN ELQUE HEM PARLAT DEL BISBE JOAN 

El proper dimarts, 2 d’octubre a les 18 h. el programa “Mirador de l’actualitat” de Ràdio Estel dirigit per l’Ignasi Miranda, el dedicarà a recordar la memòria del Bisbe Joan.

També en  Bisbat de Sant Feliu estan fent un sentit homenatge al bisbe Joan, us deixem l’escrit que apareix avui al Full de la Catedral de Sant Llorenç:


10 anys de la mort del bisbe Joan Carrera Planas



10 anys de la mort del bisbe Joan Carrera Planas, aquest dimecres 3 d’octubre. La darrera malaltia l’atrapà predicant exercicis espirituals a un grup de seminaristes al Santuari del Miracle a finals de setembre i ja no es va recuperar. Enguany, en aquest desè aniversari s’han multiplicat els records i les enyorances de l’estimat mossèn i bisbe, amb tants lligams familiars i de biografia a Sant Feliu. El setmanari Catalunya Cristiana on ell fou un dels col·laboradors més llegits li dedica un bon reportatge. Hi ha també un seguit d'actes a la diòcesi de Barcelona i per tot Catalunya. (busqueu: http://memorialbisbejoancarrera.blogspot.com/) Recordem que aquí a la parròquia de Sant Llorenç li vam dedicar un record el dia 12 de maig passat, vuitanta-vuitè aniversari del seu naixement, amb un concert, una exposició i la celebració de l’Eucaristia. Ara, el proper dimecres dia 3, pregarem també per ell en la missa pels difunts que celebrem a la parròquia a les 8 del vespre.

Moltes persones el recorden aquests dies en diferents facetes seves, principalment és clar com a prevere i bisbe, amb tot el seu servei pastoral i el seu guiatge espiritual, que fou el seu principal servei i la seva vocació. També com a pensador i escriptor en molts camps de la vida eclesial, cultural, cívica, política i social de Catalunya. En aquests moments molt complicats de la nostra societat, en aquests dies de setembre i octubre quan fa un any de l’intent de referèndum i de la repressió que es va produir i tot el que ha vingut després, molts es pregunten: i què hi diria mossèn Carrera, el bisbe Carrera ? Naturalment és una pregunta sense resposta, ell era un home molt profund, molt eclesial, molt amic del diàleg i la comunió, molt ferm i clar en les seves conviccions que sabia exposar amablement, molt arrelat en la defensa de la democràcia, els drets humans i dels pobles, basant-se en la doctrina de l’Església, clarament era un catalanista entès en el sentit més noble i ampli, estimava Catalunya, tota la seva gent. (Quan el bisbe Modrego l’any 1962 va demanar a capellans joves disposats a anar a les noves barriades en construcció de tantes poblacions del bisbat, amb la gent que arribava emigrant de tants llocs d’Espanya, ell i molts companys es van oferir generosament per anar al que avui el papa Francesc anomena les perifèries. El bisbe Joan comentava: hi vam anar els qui ens deien més catalanistes i va estimar i servir sens dubte la gent dels barris de Badalona on avui encara tant el recorden, com després a l’Hospitalet o abans ho havia fet a la Barceloneta). Sí, estimava la gent i estimava el país en tota la seva complexitat i en coneixia la història, la llengua, la literatura i la cultura en general. I per raons profundament espirituals i teològiques era també un defensor i un advocat de la plenitud nacional de Catalunya amb un profund sentit social. Així ho va manifestar de paraula i d’obra en múltiples accions i escrits. Se’l considera un dels redactors principals del document dels bisbes catalans Arrels cristianes de Catalunya (1985) que els bisbes actuals han ratificat repetidament. Val la pena llegir el document avui, es troba fàcilment a internet. Només una mostra – no la més coneguda afirmació: “Com a bisbes de l’Església a Catalunya, encarnada en aquest poble, donem fe de la realitat nacional de Catalunya...” sinó aquesta altra: “Voldríem que fossin, principalment, els nostres germans catòlics dels altres pobles d’Espanya els primers, a comprendre i acollir aquestes aspiracions. També, en contrapartida, hauríem de ser els catòlics catalans els primers a obrir-nos als seus problemes. Carles Cardó feia notar, el 1930, la importància que podria tenir per a la pau civil d’Espanya que els catòlics emprenguessin la tasca nobilíssima de fer comprendre als seus respectius conciutadans el problema dels altres”. El mestratge del bisbe Joan ens inspiri a tots, en tot! En la vida cristiana, espiritual, com a església, com a poble!

Potser t'agraden aquestes entrades

ENTREVISTA AL PUNT DIARI 21 de MAIG de 2022

Entrevista El Punt Avui

Entrevista El Punt Avui Entrevista de Mireia Rourera a en Jordi Breu i a mn. Jaume Aymar. 2 de juliol de 2018

La nostra seu està al Monestir de Sant Jeroni de la Murtra