PRESENTACIÓ DEL LLIBRE "MIREU ELS LLIRIS DEL CAMP"



A Sant Pau del Camp, un lloc molt entranyable i ple d’història, el passat dia 11 d’abril de 2024 vam tenir el goig de presentar el llibre “MIREU ELS LLIRIS DEL CAMP” en el que hem estat treballant aquest darrer any i que ha servit per poder tornar-nos a trobar al voltant de la memòria del Bisbe Joan.

 

Vam ser un bon nombre de persones que ens vam aplegar en aquest acte. Érem de diferents edats, de diferents llocs: Badalona, Barcelona, L’Hospitalet de Llobregat, ... 

L’acte va comptar amb la presència de moltes de les persones que han participat amb els seus escrits en el llibre. Va ser presentat per en Jordi Breu, president del Memorial. Posteriorment hi va haver un col·loqui moderat per la Teresa Pou, ex directora de Ràdio Estel i que comptà amb la participació de l’Antoni Bassas, periodista, l’Eduard Fornés editor i  fundador de l’Editorial Mediterrània, en Marcel·lí Joan, periodista i mn. Jaume Aymar, sacerdot. Tancà l’acte monsenyor David Abadías, Bisbe Auxiliar de Barcelona que destacà que “el Bisbe Joan era aire fresc de l’Evangeli , que vivia, traspuava i compartia”. Afegí que “Cal donar-lo a conèixer als nous seminaristes perquè són figures que val la perna que no es perdin, són un referent i tenim la responsabilitat de mantenir viu i de donar a conèixer el seu llegat”.

Per finalitzar l'acte mns. Abadías llegí el Salm 131 que va ser el salm que es pregà poc abans de la mort del Bisbe Joan el 3 d'octubre de 2008:

SALM 131
Senyor, el meu cor no és ambiciós
ni són altius els meus ulls;
visc sense pretensions de grandeses
o de coses massa altes per a mi.
 
Jo em mantinc en pau,
tinc l’ànima serena.
Com un nen a la falda de la mare,
així se sent la meva ànima.
Israel, confia en el Senyor
ara i per tots els segles. 

 


En la part inferior d’aquesta entrada podeu trobar els enllaços de diversos mitjans de comunicació que se n’han fet ressò.

Recordeu que el llibre ha estat editat pel Centre de Pastoral Litúrgica i que podeu adquirir-lo allà mateix o a la Llibreria Claret

Volem agrair al Grup Sant Jordi la seva valuosa col·laboració en l’organització de l’acte i també al Centre de Pastoral Litúrgica per tot l'assessorament que ens ha realitzat. 


CATALUNYA CRISTIANA

CATALUNYA RELIGIÓ

EL PUNT AVUI

AGÈNCIA FLAMA

TARRACONENSE

BISBAT D'URGELL

BISBAT DE SANT FELIU

PREMIUM CAT

FOC NOU

RELIGIÓN DIGITAL

Mns. David Abadias va tancar l'acte
Mns. David Abadias va dirigir unes paraules per 
concloure l'acte




ENTREVISTA AL PUNT DIARI 21 de MAIG de 2022

Entrevista El Punt Avui

Entrevista El Punt Avui Entrevista de Mireia Rourera a en Jordi Breu i a mn. Jaume Aymar. 2 de juliol de 2018

La nostra seu està al Monestir de Sant Jeroni de la Murtra