RECTOR DE SANT ANTONI DE LLEFIÀ


El dia 13 de juny de 1961, només amb trenta-un anys, mossèn Joan Carrera rebia l'encàrrec de posar-se al capdavant, com a rector, d'una parròquia. El bisbe Gregorio Modrego, aplegà a un grup de sacerdots i els hi anà comunicant el seu destí. A mn. Joan li tocà la parròquia de sant Antoni de Pàdua, al barri badaloní de Llefià. En aquell temps un barri ple de barraques habitades per immigrants arribats majoritàriament d'Andalusia.
Sense cap tipus de suport econòmic, però això sí amb la benedicció del bisbe, aquells joves capellans havien d'iniciar la seva tasca pastoral a les noves parròquies, on fins i tot no hi havia ni església. La parròquia de sant Antoni, era una d'aquestes, el mateix bisbe Joan, havia explicat més d'una vegada les precarietats que va viure juntament amb la seva mare, primer com a rellogats, on cada dia, després de dir missa a les set matí havia de connectar una mànega per poder tenir aigua.
 Possiblement la data en que se li va encomanar la parròquia, 13 de juny, festivitat de sant Antoni de Pàdua - festa major de la parròquia! - va ser premonitòria, ja que com el sant franciscà, el bisbe Joan amb el do de la paraula, la caritat de la seva vida i el tracte tan proper, humil i afectuós, es va fer present a la parròquia i el van fer ser estimat per tothom.
Donades les precarietats del barri es posà a treballar de seguida i el 1963 ja es beneïa la nova església i la rectoria, seguidament, va promoure la cooperativa d'habitatges Llefià. El primer bloc es va beneir el 8 de desembre de 1967. Es van construir 150 habitatges.
Van ser anys de patiment, esforç i sacrifici i, com sant Antoni de Pàdua, amb dedicació als més pobres i necessitats que no abandonarà mai.

Potser t'agraden aquestes entrades

ENTREVISTA AL PUNT DIARI 21 de MAIG de 2022

Entrevista El Punt Avui

Entrevista El Punt Avui Entrevista de Mireia Rourera a en Jordi Breu i a mn. Jaume Aymar. 2 de juliol de 2018