TORNEM A SER NADAL!



El bisbe Joan tenia una especial sensibilitat pel dia de Nadal. Des dels primers anys de rector a Sant Isidre, en que jo el vaig conèixer, sempre tingué la iniciativa d'anar preparant-nos durant l'Advent

Detall del mural de l'altar de Sant Josep
Parròquia de Sant Isidre Llaurador
L'Hospitalet de Llobregat

"És el treball humil i joiós de l'Advent: fer lloc al Senyor que ve, aplanar-li el camí" (Advent del Nadal, Advent del tercer mil·lenni),...  

i fer el pessebre: el de figures grans, solemnes a l'església, la Mare de Déu, sant Josep i el Nen Jesús que adoràvem durant la Missa del Gall. Ocupaven un lloc preferent a l'altar on tot el vèiem seguint la lectura de l'evangeli amb devoció, amb sentiment, com ell mateix ens recordava en l'article Il·lusió per Jesús :

"El naixement de Jesús a  Betlem no és un fet que es pugui relegar al passat: el nostre avui i el futur del món són il·luminats per la seva presència"....

 

I l'altre, el del pati, amb les figures petites hi posava a més a més del Naixement, els àngels, els missatgers de Déu; els pastors, les persones humils que reben la notícia de la vinguda del Messies, els bens, la dona que fila, els tres reis que seguint l'estrella que s'apropen a adorar l'Infant.

 

Aquest any us felicitem el Nadal amb una obra d’en Joan Torres i Viver, gran amic del Bisbe Joan des de que eren ben petits a Sant Feliu. En Joan Torres descansa a la casa del Pare des del 5 de setembre d’aquest any. Com deia, des de ben petits van forjar una intensa amistat que perdurà durant molts anys, juntament amb en mn. Joan Pelegrí. Un dia en conversa amb ell recordava sent ben petits van veure com la torre de l’església, ara Catedral, de Sant Llorenç, era derruïda i per entre les pedres ells jugaven amb temor i tristesa al veure el temple derruït. Recordà el dia de la seva primera missa a Sant Feliu i com anys més tard ho feu ja com a Bisbe.

 

En Joan col·laborà des de l’inici del Memorial aportant imatges i fotografies que vam aprofitat per il·lustrar el llibre “Joan Carrera. Un bisbe del poble” i l’exposició  “Un Ara mateix per sempre”. També dedicà unes sentides paraules en la presentació del citat llibre a Sant Feliu i ens volgué acompanyar a tots els actes en record del seu amic Bisbe Joan mentre la seva salut li permeté, com en la missa a la catedral de Sant Feliu en la que vam recordar el desè aniversari de la mort del Bisbe el dia 12 d’abril de 2018, coincidint amb el dia en que hagués complert vuitanta-vuit anys.

Mural lateral de l'altar major
de l'església de Sant Isidre Llaurador
L'Hospitalet de Llobregat


Fins i tot va incloure al Bisbe Joan en una de les seves pintures realitzades al lateral de l’altar major de l’església de Sant Isidre Llaurador, juntament amb el Sant Pare Benet XVI, l’arquebisbe de Barcelona Mns. Lluís Martínez Sistach i el rector de Sant Isidre mn. Francesc Prieto.

 


Volem agrair la gentilesa de la família d’en Joan Torres, la seva esposa Maria i al seu fill en Joan que molt gentilment ens han permès que utilitzar una de les seves obres en la nostra felicitació de Nadal d’aquest any.


En nom de tots els membres del Memorial Bisbe Joan Carrera, us volem desitjar un 

BON NADAL i SANT ANY 2022

ENTREVISTA AL PUNT DIARI 21 de MAIG de 2022

Entrevista El Punt Avui

Entrevista El Punt Avui Entrevista de Mireia Rourera a en Jordi Breu i a mn. Jaume Aymar. 2 de juliol de 2018

La nostra seu està al Monestir de Sant Jeroni de la Murtra