Constitució de la comissió "Memorial Bisbe Joan Carrera"


Amb data 16 de març de 2012 s’ha fet efectiva la constitució de la comissióMemorial Bisbe Joan Carrerade la Parròquia Sant Isidre Llaurador. Aquesta comissió té com a finalitat recordar la memòria del Bisbe Joan, que va ser rector de la Parròquia durant el període de 1976 a 1991, i realitzar uns actes d’homenatge coincidint amb el cinquè aniversari del seu traspàs a la casa del Pare el dia 3 d’octubre de l'any 2013.

La comissió s’ha posat en marxa elaborant un full de ruta en el que es plantegen un seguit d’actuacions a realitzar durant aquest temps i donar-los a conèixer tan a la Comunitat Parroquial com al barri de Santa Eulàlia, la ciutat de L’Hospitalet i la diòcesi de Barcelona àmbits en els que monsenyor Joan Carrera hi va estar vinculat.

Partim del viu record que encara tenim del bisbe Joan, de la petjada que van deixar les seves paraules i obres enmig de tots els que el vam tenir el goig de conèixer-lo i col·laborar amb ell, i també amb la confiança de que els actes seran ben acollits per tota la comunitat parroquial, donada l’estima que sempre ha manifestat ver la persona de monsenyor Joan Carrera, ja des dels primers dies de rector, allà a l'estiu de 1976, fins el moment de la seva mort produïda la tardor de 2008. Aquests actes estaran emmarcats en dos aconteixements importants de l'Església, per una part la commemoració el cinquantè aniversari de l'inici del "Concili Vaticà II" (i que el Bisbe Joan, en aquells anys un jove sacerdot, va viure intensament) i la celebració de "l'Any de la Fe" (octubre 2012 - novembre 2013) promulgat pel Sant Pare i en el que desitja que es redescobreixin els textos d’aquell Concili, “una gran força per a la sempre necessària renovació de l’Església” segons les seves paraules.


Aquesta comissió està encapçalada per mn. Francesc Prieto, rector de la Parròquia i en formen part en Jesús Gandul García, en Jordi García Martorell i en Jordi Breu Pañella.

I res millor per guiar aquesta comissió que les paraules del Bisbe Joan en el seu testament espiritual:
“Desitjo consagrar els dies que em resten a la difusió de l’Evangeli, tal com he fet fins ara com a prevere i com a bisbe, i a viure’l jo mateix en un procés de conversió que mai no s’acaba”.

Potser t'agraden aquestes entrades

ENTREVISTA AL PUNT DIARI 21 de MAIG de 2022

Entrevista El Punt Avui

Entrevista El Punt Avui Entrevista de Mireia Rourera a en Jordi Breu i a mn. Jaume Aymar. 2 de juliol de 2018

La nostra seu està al Monestir de Sant Jeroni de la Murtra