SANT ISIDRE LLAURADOR

La festa de la Parròquia.


En els anys en què  el Bisbe Joan va ser rector de la parròquia, quan arribava la festivitat de Sant Isidre, sempre deixava un tastet del seus ensenyaments en els escrits del programa de festes o del full parroquial.

Precisament en el full de maig de 1983 deia:
"El missatge de Sant Isidre no envelleix: no només de pa viu l'home... el treball ben fet dignifica...l'honradesa és un valor suprem... la família és l'àmbit on l'amor arriba a la maduresa.
És un missatge sorgit de l'evangeli que ens arriba a través de la vida concreta d'un cristià que ens ha precedit. La seva època, el seu entorn i les seves formes culturals no són les nostres. Però va beure de la mateixa font que nosaltres bevem, i això ens estimula a beure de la font de la fe, a no acontentar-nos només a observar-lo o saber-lo a nostre costat.

El missatge de Sant Isidre s'actualitza i s'enriqueix en la vida de la nostra parròquia, que porta el seu nom. Dir "Sant Isidre" és també referir-se a un lloc, a una comunitat de persones amb història i fisonomia pròpies, a una tradició pastoral, la nostra ...
Per això, quan arriba aquest dia de maig celebrem la seva festa: Tractem de relacionar-nos més, celebrem actes conjuntament, recordem, projectem el futur i demanem junts a Sant Isidre la gràcia de seguir creixent i avançant...des de la fidelitat del nostre arrelament en l'Evangeli."

D’aquesta profunda interpretació ja fa trenta anys i, tanmateix, la transcendència de les seves paraules ens convida a una reflexió personal i compartida, encara ara.

Tan significatives com aquelles, van ser, també, les paraules de l'any 1990 de les quals en destaquem el següent fragment:

"El que dóna sentit a aquest dia (de Sant Isidre) és la consciència d'església local que afirmem al voltant del nostre altar. (...) Afirmem que ens sentim feliços de formar part de la Parròquia que és el nostre punt d'inserció a l'Església diocesana i a l'Església universal de Jesucrist. Aquí evoquem les nostres millors vivències interiors: tantes eucaristies ... tantes Pasqües i tants Nadals ... el nostre baptisme, potser, o la nostra confirmació o les dels nostres fills ... el comiat dels nostres éssers tan estimats que ens han precedit en la fe .... Aquí el Senyor ens ha parlat i nosaltres hem parlat al Senyor."

Voldríem recordar, també, un text del primer rector, mn. Joan Bonet, fent referència a Sant Isidre:

"A nuestro patrón, el glorioso San Isidro Labrador, le ofrecemos, en este día solemne que la Iglesia Universal le rinde el homenaje de su culto, la renovación ilusionada de estos votos parroquiales perpetuos:

FIDELIDAD. Un día ya lejano, te aceptamos como Patrón. Te colocamos en la presidencia de nuestra vida de comunidad parroquial. Hemos laborado a mayor gloria de Dios y nuestra promesa de fidelidad siempre encontró la acogida benéfica de tu protección sin límites.

CONTINUIDAD. Bajo la dirección de tu paternidad hemos visto crecer ubérrima la cosecha de santidad y de hermandad entre los miembros de nuestra família parroquial.
PROGRESO. Un horizonte de trabajo apostólico está delante de nuestra insaciable inquietud cristiana. Depositamos hoy rendidos a tus plantas, suplicando tu ayuda, los anhelos de una mejor perfección".(O.A.S.I nº 57, maig 1957)


Per acabar, volem afegir a aquest recull el text que l'actual rector de Sant Isidre, mn. Francesc Prieto va escriure en el full parroquial del maig de 2006 on ens deia:

"És la festa de la família parroquial que s'aplega al voltant de l'altar del Senyor dia rere dia, amb una protecció especial i un model de vida cristiana, com és en aquest cas Sant Isidre, com a titular de la nostra parròquia. (...)
Quan veiem la necessitat de la nova evangelització enmig del nostre món plural i secularitzat i, quan el laic, pel seu compromís baptismal, amb la força de l'Esperit Sant, s'ha de santificar en el món que ens envolta, santificant així les estructures socials, el laic sant Isidre esdevé model actual de vida cristiana.
Que aquesta celebració de la festa parroquial renovi en tots nosaltres el desig de què Jesucrist sigui més conegut i estimat i, tal com diuen els goigs:
"la Parròquia en vós confia Sant Isidre Llaurador"




Potser t'agraden aquestes entrades

ENTREVISTA AL PUNT DIARI 21 de MAIG de 2022

Entrevista El Punt Avui

Entrevista El Punt Avui Entrevista de Mireia Rourera a en Jordi Breu i a mn. Jaume Aymar. 2 de juliol de 2018

La nostra seu està al Monestir de Sant Jeroni de la Murtra