Un bon cristià, un gran home

El pati de l’Ateneu Barcelonès va ser l’acollidor i emblemàtic entorn de la trobada amb en Joaquim Ferrer i en Francesc Teruel. A mesura que s’anava desenvolupant la conversa, la memòria, els records i les vivències viscudes al costat del bisbe Joan prenien protagonisme i van ser-hi presents durant les gairebé dues hores que vàrem esmerçar parlant.

En Francesc recordà els primers anys en què un jove mn. Carrera va ser destinat com a rector a sant Antoni de Llefià, on l’acollí un senzill temple. De seguida es feu palesa la seva implicació social amb la gent del barri, essent testimoni quotidià de les seves precarietats que l’empenyeren a promocionar una cooperativa d’habitatges per millorar les seves necessitats i condicions de vida.

Per la seva part, en Joaquim Ferrer ens parlà de la implicació i compromís del bisbe Joan amb el seu país, Catalunya, i la seva cultura des de la seva tasca a l’Editorial Nova Terra els anys seixanta i setanta, dècades força compromeses per editar llibres en català i d’àmbit religiós, social o vinculats al món obrer.

Aquesta coneixença i empatia envers la personalitat del bisbe Joan han portat en Quim i en Francesc a escriure’n un llibre biogràfic, en el qual porten temps treballant i que esperen, finalment, publicar els primers mesos de l’any 2014.


Els membres de la Comissió Memorial Bisbe Carrera ens alegrem d’aquesta aportació literària, desitjant que vegi la llum el més aviat possible i serveixi, també, com  element enriquidor i revulsiu en el marc dels actes d’homenatge que estem preparant, dedicats al bisbe Joan Carrera.
(D'esquerra a dreta)
En Jordi Gracia, en Jesús Gandul, en Joanquim Ferrer, en Francesc Teruel i en Jordi Breu

ENTREVISTA AL PUNT DIARI 21 de MAIG de 2022

Entrevista El Punt Avui

Entrevista El Punt Avui Entrevista de Mireia Rourera a en Jordi Breu i a mn. Jaume Aymar. 2 de juliol de 2018

La nostra seu està al Monestir de Sant Jeroni de la Murtra