PRIMERS ACTES D'HOMENATGE AL BISBE JOAN

Dissabte, 28 de setembre al matí s'iniciaren els actes, amb una ofrena floral davant de la tomba on reposen les restes mortals del Bisbe Joan Carrera, al cementiri de Montjuic.





A l'acte, organitzat pel Memorial Bisbe Joan Carrera de la Parròquia de Sant Isidre, hi assistí un gran nombre de feligresos de la parròquia. També prengueren part de l'ofrena familiars del Bisbe Joan, el Grup Sant Jordi de Promoció i Defensa dels Drets Humans, la parròquia de Sant Francesc d'Assís de Badalona, els Amics de Sant Jeroni de la Murtra, la Fundació d'Escoles Cristianes de Catalunya i la Fundació d'Escoles Parroquials.
En un acte molt emotiu es recordà la figura del Bisbe Joan. El pare Enric Puig llegí el fragment de l'Evangeli que inclou lema episcopal que trià el Bisbe Joan "Mireu com creixen els lliris del camp"
Després de la pregària del Parenostre es cantà el Virolai amb que es tancà l'acte.

Per la tarda a la Parròquia de Sant Isidre es realitzà el següent acte. Fou presentat per en Jordi Garcia, membre de la Comissió que glosà la figura del bisbe Joan. Posteriorment intervingué el Regidor de Cultura de l'Ajuntament de L'Hospitalet el sr. Jaume Graells qui elogià l'acció pastoral, solidària, educativa i cultural del bisbe Joan durant els anys en que fou rector de Sant Isidre i de la posterior concessió de la Distinció Ciutadana de la ciutat de L'Hospitalet de Llobregat, el 2003.
Seguidament en Jesús Gandul presentà l'exposició "Un Ara Mateix... per sempre" en la que es fa una visió retrospectiva de la vida del bisbe Joan i en la que es combinen fotografies i texts del bisbe Joan escrits a la columna del mateix nom que escrivia a Catalunya Cristiana.
En Jordi Breu presentà el llibre "El obispo Joan Carrera un gran hombre de fe" que recull la seva acció pastoral al front de la parròquia durant els quinze anys en que fou rector. També inclou el llibre un capítol dedicat a mn. Joan Bonet, fundador de la parròquia. El llibre també recull l'anterior, escrit per fer una descripció dels elements artístics del temple.

Va concloure l'acte mn. Francesc Prieto, rector de la parròquia de Sant Isidre Llaurador, qui destacà la figura del bisbe Joan com un home de fe, pastor proper al poble, acollidor de tots, des dels intel·lectuals fins a les persones senzilles. 


Potser t'agraden aquestes entrades

ENTREVISTA AL PUNT DIARI 21 de MAIG de 2022

Entrevista El Punt Avui

Entrevista El Punt Avui Entrevista de Mireia Rourera a en Jordi Breu i a mn. Jaume Aymar. 2 de juliol de 2018

La nostra seu està al Monestir de Sant Jeroni de la Murtra