diumenge, 22 de març de 2015

DIUMENGE DE RAMS


Benedicció de Rams als Jardins Bisbe Joan Carrera
Parròquia Sant Isidre Llaurador
El diumenge de Rams es commemora l'entrada de Crist a Jerusalem amb l'acte de benedicció dels rams, d'olivera o de llorer, les palmes i els palmons. En aquest diumenge, inici de la Setmana Santa, al Bisbe Joan sempre li havia agradat tenir una atenció especial al infants. Un diumenge en el que les palmes i els palmons, ben guarnides amb llaços i figuretes de sucre, omplen els carrers i les places. I ara la plaça on els fidels de la parròquia de Sant Isidre celebrem aquest acte porta el seu nom: "Jardins Bisbe Joan Carrera".

L’evangeli del Diumenge de Rams, ens mostra una entrada triomfal de Jesús a Jerusalem muntat en un pollí i aclamat per una multitud de gent humil i senzilla, alegre, que cridava “Beneït el qui ve en nom del Senyor”. La bona notícia és que atribueixen a Jesús -fill de l’Home- el nom de Déu, “el Senyor”.


Benedicció de Rams a Sant Antoni de Llefià, anys 60
Des de feia molts segles, tot el poble d’Israel esperava un rei messiànic que, segons les promeses, vindria en el nom del Senyor. I que entraria a Jerusalem, com un nou David, per alliberar el poble i implantar el regne de Déu. És normal d’imaginar-se, doncs, que esperaven una entrada gloriosa del Messies a Jerusalem, amb tots els atributs propis dels monarques més poderosos. Muntat en un bell cavall, rodejat de valents guerrers i de la gent més important i rica. Les autoritats i les forces vives d’Israel s’afegirien a la seva cort reial.

Ara nosaltres som cridats a contemplar en el seu conjunt el misteri pasqual i a participar en la passió per a salvar el món

El Senyor ve a nosaltres a través de la vida, de l’amor, de l’alegria i de la festa; però també a través de la senzillesa, de la feblesa i de l’aparent fracàs de la creu, de la mort.


Avui, ara i aquí, estem cridats a fer festa i a cantar “Beneït el qui ve en nom del Senyor”. Gaudim de la Vida, de l’existència. La tenim perquè Déu ens estima.Benedicció a Sant Isidre Llaurador, anys 80Benedicció de Rams als Jardins Bisbe Joan Carrera.
Parròquia Sant Isidre Llaurador. Any 2012

La benedicció de Rams  té una llarga tradició a la Parròquia. En aquesta fotografia del 1966 hi veiem a en mn. Joan Bonet i Baltà, rector de la parròquia, acompanyat dels dos vicaris, mn. Francisco Fernández Muiños (en primer terme) i mn. Josep Breu i Goberna. 

Llavors es feia la benedicció de les palmes i palmons enllaçats i carregats de dolços, al pati del Casal dels Àngels, el col·legi parroquial i tots anàvem en processó fins al temple parroquial on es continuava l'acte amb el record de la Passió de Nostre Senyor.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

EXPOSICIÓ A MONTSERRAT

Actes Memorial Bisbe Joan Carrera - I

Actes Memorial Bisbe Joan Carrera - II

Actes Memorial Bisbe Joan Carrera - III

Etiquetes