EL MEMORIAL BISBE JOAN CARRERA FA DEU ANYS

 

Sí, fa deu anys que vam plantar una petita llavor, hem anat alimentant aquesta petita llavor. Tal com diu el lema episcopal del Bisbe Joan “Fixeu-vos com creixen les flors del camp” (Mt 6, 28). Aquestes paraules senzilles però fonamentals per a tot creient van ser l’esperó que, amb humilitat, ens va portar a seguir les petjades, fent ruta junta, seguint el mestratge del Bisbe Joan.

 

Sant Jeroni de la Murtra - 2013

Fa deu anys que, el que va néixer com a una petita iniciativa per preparar uns actes en record del Bisbe Joan en el cinquè aniversari del seu traspàs. Fa deu anys que aquesta iniciativa agafava forma de la mà d’en Jesús Gandul, en Jordi García i en Jordi Breu amb l’empara de la Parròquia de Sant Isidre Llaurador. Ara és una realitat consolidada anomenada Memorial Bisbe Joan Carrera. En aquell moment no pensàvem que aquella iniciativa pugues a consolidar-se. Per tot aquest camí ens hem anat trobant amb moltes persones que van conèixer al Bisbe Joan o tan sols n’han sentit parlar que ens han anat animant en el dia a dia i ens han impulsat a seguir treballant. Potser algú va pensar que només seria una flor d’estiu, però ben és cert que pel camí ens hem anat trobant persones, entitats que s’han anat unint, impulsant i ajudant aquell petit nucli. Per la nostra part hem anat rebent aquest escalf la seva amistat com una energia que ens ha ajudant a continuar amb una fraternal unió en l’estimació al Bisbe Joan.

 

Durant aquests deu anys hem anat realitzant actes en record del Bisbe Joan dels quals en podem destacar l’exposició “Un Ara Mateix per sempre” que ha estat exposada a la parròquia de Sant Isidre, al Palau Robert, al Monestir de Montserrat, a l’església de Sta. Maria de Badalona i a la Catedral de Sant Llorenç de Sant Feliu de Llobregat. Destacar també la missa a la parròquia de Sant Isidre el dia 3 d’octubre de 2013 que va ser presidida pel cardenal Lluís Martínez Sistach i concelebrada pel pare abat de Montserrat Josep Maria Soler, acompanyats d’un bon nombre de sacerdots i també amb l’assistència de nombrosos feligresos amics i destacats membres de la política i societat catalana.

També destacar l’acte celebrat el dia 27 de setembre de 2018 al Seminari de Barcelona va tenir lloc l’acte “Recordem al Bisbe Joan” amb la presència de mn. Felip Juli Rodríguez rector del seminari, el sr. Eduard Fornés, el sr. Marcel·lí Joan, director general d’Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, mns. Joan Enric Vives, arquebisbe d’Urgell i el Cardenal emèrit Lluís Martínez Sistach que presidí l’acte. Aquest acte va estar inscrit en una sèrie d’actes per recordar al Bisbe Joan quan va fer deu anys de la seva mort.

 

Però també es veritat que hi ha una feina més callada, més silenciosa que és la d’anar recopilant i endreçant documents, catalogar objectes i organitzant  l’arxiu que el Bisbe Joan  en vida, va deixar a Sant Jeroni de la Murtra.

 

I a partir d’ara? Doncs el proper any 2023 farà quinze anys que el Bisbe Joan ens va deixar,  creiem que val la pena començar a pensar-hi amb la vista posada amb el seu lema : "Fixeu-vos com creixen les flors del camp" (Mt 6,28) aquestes paraules de l'Evangeli senzilles però fonamentals per a tot creient, perquè posen l'accent en la confiança de que Déu fa créixer la vida i, citant les pròpies paraules del Bisbe Joan: "Per donar prioritat a l'acció del Senyor per damunt de la meva".

ENTREVISTA AL PUNT DIARI 21 de MAIG de 2022

Entrevista El Punt Avui

Entrevista El Punt Avui Entrevista de Mireia Rourera a en Jordi Breu i a mn. Jaume Aymar. 2 de juliol de 2018

La nostra seu està al Monestir de Sant Jeroni de la Murtra