dimecres, 3 d’octubre de 2012

ADÉU, BISBE ESTIMAT! (I)


Dimecres dia tres d'octubre, fa quatre anys del traspàs a la casa del Pare del nostre estimat Bisbe Joan. Portava dies ingressat a l'hospital de la Vall d'Hebrón després de patir una hemorràgia cerebral mentre dirigia uns exercicis espirituals als seminaristes de Barcelona i Sant Feliu de Llobregat. La capella ardent amb el fèretre va ser instal·lada a la sala capitular de la catedral de Barcelona. Durant els dos dies en què va estar oberta van ser molts els fidels que es van acostar a dir l'últim adéu, amb una pregària al bisbe. La casualitat va fer que morís el dia de sant Francesc de Borja, sant memorable per la seva austeritat i pregària dos qualitats que també formaven part del tarannà del bisbe Joan i el dia següent, sant Francesc d'Assís, sant patró de l'última parròquia on va ser rector i que ja de bisbe va promoure un nou temple.

També moltes van ser les persones i entitats que van deixar escrit en el llibre de condolences unes paraules d'afecte, de reconeixement, de testimoni d'haver conegut o d'agraïment al bisbe Joan. Aquí en reproduïm alguns:

"Una persona d'una saviesa enorme, cosa que demostrava precisament amb senzillesa i la humilitat enorme que tenia" Mn. Josep Maria Turull, rector del Seminari de Barcelona.

"El traspàs del bisbe Joan ha suposat la pèrdua d'un gran amic i també d'un mestre espiritual.(...) No podem ignorar que el bisbe Carrera va ser per sobre de tot un home fidel a Jesús, a l'Evangeli, un home d'Església, i un home que va estimar molt el seu país, sense oblidar mai la seva dimensió de relació amb les persones" P. Enric Puig, s.j. Secretari general de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya.

"Cal recordar que el bisbe Carrera abans que res ha estat un capellà. Un home de fe. Un  home d'Església. I que tots els compromisos que ha anat agafant a la seva vida deriven d'aquest primer compromís. I que a més ha estat un home amb un fort sentiment de país. Un catalanista de cap a peus". Jordi Pujol, expresident de la Generalitat de Catalunya.

"Era la ment episcopal que als nostres dies tenia la parla i la ploma més fines". P. Bernabé Dalmau, monjo de Montserrat.

"Trobarem a faltar a aquest bisbe de la proximitat de l'Església davant la contemporània societat catalana" Joan Rigol, expresident del Parlament de Catalunya.

"Amb la seva mort, el bisbe Joan Carrera ha donat darrer testimoniatge de la seva fe cristiana i de la manera com la va viure. De les diferents facetes de la seva personalitat tan rica en voldria destacar dues: la seva vinculació amb Montserrat i el seu estil comunicatiu"
(...) "Li volem agrair el seu testimoniatge d'amor a Jesucrist i a l'Església, la seva delicadesa per ser agent de comunió, el seu coratge a defensar els valors evangèlics, el seu compromís a favor dels marginats, el seu estil de vida tan proper a la gent senzilla, el seu treball en bé de l'Església catalana, el seu servei a Catalunya amb unes mires ben obertes als altres pobles". Josep Maria Soler, Abad de Montserrat
El Cardenal Lluís Martinez Sistach amb Mercè Palomares, secretària durant molts anys del Bisbe Joan

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

EXPOSICIÓ A MONTSERRAT

Actes Memorial Bisbe Joan Carrera - I

Actes Memorial Bisbe Joan Carrera - II

Actes Memorial Bisbe Joan Carrera - III

Etiquetes