ADÉU, BISBE ESTIMAT! (II)


Amb aquest titular, que també fèiem servir en l’anterior article, el setmanari Catalunya Cristiana obria el seu número 1.517 del 16 d’octubre de 2008 i que va dedicar en gran part a cobrir la notícia de la mort i l’enterrament del bisbe Joan.

La premsa el va definir com un home serè i dialogant”, “un pastor sol·lícit”, “un bisbe de proximitat”, “un bisbe del poble”....  des de sectors molt diversos de la societat es van rebre paraules d’elogi vers la figura del bisbe Joan.

Tal dia com avui, sis d’octubre, es van fer les seves exèquies, festivitat de sant Bru, titular de la Cartoixa de Montealegre, un lloc molt freqüentat i estimat pel bisbe Joan on feia precisament un any havia presidit una missa conventual.

La missa exequial celebrada a la Catedral del Barcelona aplegà a vint prelats entre cardenals, arquebisbes i bisbes i seguida amb gran fervor per uns dos mol fidels que volgueren donar l’últim i emotiu adéu. En el transcurs de la missa, després de la comunió es llegí el text del testament espiritual del bisbe; creiem que val la pena recordar-lo, ja que tot i el pas del temps són paraules ben vives per viure i practicar avui:

“Vull manifestar que, a mesura que passen els anys, augmenta la sensació que la mort ja no és tan llunyana com semblava... L’accepto com a part integrada de la meva existència i, malgrat que no sento pressa perquè arribi, la miro amb esperança.
L’esperança que em ve de la meva fe en Jesucrist ressuscitat que, per gràcia de Déu, m’ha acompanyat tota la vida. Una fe que, en mi, ha surat per damunt de les febleses i els dubtes – que també els he tingut – i que ha viscut en el si de l’Església catòlica, que ha estat sempre per a mi una pàtria espiritual.
Desitjo consagrar els dies que em resten a la difusió de l’Evangeli, tal com, més bé o més malament, ho he fet fins ara com a prevere i com a bisbe, i a viure’l jo mateix en un procés de conversió que mai no s’acaba.
Espero poder fer el pas a la vida definitiva amb el suport de la pregària i dels sagraments de l’Església i sota la protecció de la Mare de Déu de Montserrat, en el santuari de la qual vaig ser ordenat sacerdot i que porto com a senyal d’identitat en el meu escut episcopal.”Potser t'agraden aquestes entrades

ENTREVISTA AL PUNT DIARI 21 de MAIG de 2022

Entrevista El Punt Avui

Entrevista El Punt Avui Entrevista de Mireia Rourera a en Jordi Breu i a mn. Jaume Aymar. 2 de juliol de 2018

La nostra seu està al Monestir de Sant Jeroni de la Murtra