Mitjans de Comunicació


Conegut és el gran interès que mostrà el Bisbe Joan pels mitjans de comunicació des de ben jove i en els seus inicis com a prevere. Com a escriptor va començar col·laborant setmanalment amb una secció de religió a El Noticiero Universal i a la revista El Eco de Badalona. Ttambé va sovintejar algunes col·laboracions amb el diari Avui, La Vanguardia i El Periódico de Catalunya. Cal , però esmentar la secció Ara Mateix que mantingué durant vint-i-cinc anys a Catalunya Cristiana i que fa uns anys mn. Joan E. Jarque va recollir en el llibre que porta el mateix nom de la secció. La seva col·laboració a diferents mitjans de comunicació va ser constant. Volia utilitzar aquests mitjans per propagar  el missatge de l'evangeli. No refusà mai cap invitació de cap mitjà, tertúlies a Catalunya Ràdio amb Antoni Bassas, o Josep Cuní....

Monsenyor Antonio Montero, arquebisbe emèrit de Badajoz i responsable de la Comisión de Medios de la Conferència Episcopal Española, a la que també hi pertanyia el bisbe Joan, va dir: "Joan Carrera encarnaba la figura del cristiano, sacerdote i obispo, en las coordenadas del Concilio Vaticano II", i afegí "Su fe cristiana y su vocación de pastor le llevaron siempre a hacer presente el Evangelio en la vida de las personas y en la identidad y la cultura de Catalunya". Voldria destacar unes paraules que també Mns. Antonio ens va fer arribar a l'acte d'homenatge del dia 9 de novembre de 2009 a Santa Maria del Mar, pel seu significat per a tots nosaltres:
"Monseñor Carrera, se creía aquello que decía y lo que celebraba y, en las celebraciones que como obispo presidía, tenía el carisma de predicar de manera inteligible para todos".

Però si hem parlar de la seva gran implicació, de les ninetes dels seus ulls, on hi va dedicar molts esforços i patiments, hem de citar Catalunya Cristiana i Ràdio Estel. En paraules de Teresa Pou, que va ser directora de Ràdio Estel: "Sota la protecció i el guiatge de bisbe Carrera, ràdio Estel va aconseguir fer-se un lloc en el panorama radiofònic del nostre país, amb un estil obert, acollidor, respectuós ... motivant i donant confiança a un grup de periodistes i tècnics joves que vam créixer professionalment a l'emissora, molts d'ells van fer el salt a mitjans més grans, (...) i per una bona colla l'espai de descoberta dels valors humans i cristians sense imposicions."
Tot i les dificultats en que es va trobar en el camí amb aquests dos mitjans, mai va tirar la tovallola. Amb una actitud vital, i com deia ell "possibilista", cal estar-hi per poder canviar les coses, si no hi ets, no pots canviar res.

Per acabar ho voldria fer amb unes sentides paraules que també digué la Teresa Pou i recull el sentiment de molts de nosaltres:
"Si tanco el ulls, veig el bisbe Joan Carrera somrient, amb aquell somriure entremaliat, murri, i li agraeixo el fet d'haver estat un comunicador valent, fidel als amics, generador de consens, estimació i respecte dins i fora de l'Església."

Potser t'agraden aquestes entrades

ENTREVISTA AL PUNT DIARI 21 de MAIG de 2022

Entrevista El Punt Avui

Entrevista El Punt Avui Entrevista de Mireia Rourera a en Jordi Breu i a mn. Jaume Aymar. 2 de juliol de 2018

La nostra seu està al Monestir de Sant Jeroni de la Murtra