Un nou espai a la ciutat: "JARDINS BISBE JOAN CARRERA"

EL NOM DEL BISBE JOAN CARRERA IL·LUSTRARÀ EL NOMENCLÀTOR DE LA CIUTAT DE L’HOSPITALET DE LLOBREGAT

El passat dimecres 26 de juny, vam ser rebuts molt cordialment per l'alcaldessa de L’Hospitalet de Llobregat, Sra. Núria Marín i els regidors, Sra. M. Ángeles Sariñena, regidora de Santa Eulàlia i Sr. Jaume Graells regidor de Cultura, per comentar i contextualitzar amb ells, de primera mà, el programa d’actes previst amb motiu del cinquè aniversari del traspàs a la casa del Pare del nostre estimat bisbe Joan Carrera.
Els membres de la comissió vam encetar la conversa fent al·lusió a la motivació i sentiments que ens han empès a promoure aquesta iniciativa.   Poques paraules van caldre perquè cadascun de nosaltres deixés ben palesa la qualitat humana, gran personalitat i el grau d’humilitat i senzillesa del bisbe Joan Carrera, que tan bé sabia compaginar amb el seu gens menyspreable vessant intel·lectual i humanista. Aquesta combinació va fer d’ell una persona sensible, capaç d’oferir una singular proximitat a qualsevol altre que manifestés necessitat o patiment, i per tant, compromesa i activa amb els esdeveniments socials i polítics del seu temps.

Observant encuriosida algunes fotografies del dossier amb què vam documentar el contingut de la nostra visita a l’Ajuntament, l’alcaldessa, assentint a les nostres intervencions, també va fer referència a l’acte en el qual se li va atorgar la Distinció Ciutadana el 18 de febrer de 2003, ara fa deu anys.

Els representants de l’Ajuntament es van mostrar molt receptius en tot moment i van compartir amb nosaltres el desig de satisfer aquest merescut reconeixement envers el bisbe Joan Carrera traduint-lo de la millor manera possible, accedint a la nostra proposta de la inclusió del seu nom en el nomenclàtor de la ciutat de L’Hospitalet de Llobregat, passant així a formar part de la nostra memòria col·lectiva i del nostre patrimoni identitari i cultural.


Després d’arribar a aquest acord ens complau anunciar-vos en  primícia que el dia 3 d’octubre de 2013, coincidint amb la data del seu traspàs, i en el marc dels actes d’homenatge programats tindrà la descoberta d'una placa a la  plaça posterior a la parròquia de Sant Isidre, de la qual en va ser rector, i que portarà  la llegenda “Jardins Bisbe Joan Carrera”.


Volem agrair des d'aquí a l’Alcaldessa i als regidors el temps ens van dedicar i l’amable predisposició i suport que ens van oferir en tot moment, recolzant la nostra proposta.


L'Alcaldessa de L'Hospitalet de Llobregat sra. Núria Marín al centre i la Regidora de Santa Eulàlia, sra. M Ángeles Sariñena (primera per la dreta) acompanyada de membres del Memorial Bisbe Joan Carrera el dia 26 de juny de 2013 

Potser t'agraden aquestes entrades

ENTREVISTA AL PUNT DIARI 21 de MAIG de 2022

Entrevista El Punt Avui

Entrevista El Punt Avui Entrevista de Mireia Rourera a en Jordi Breu i a mn. Jaume Aymar. 2 de juliol de 2018

La nostra seu està al Monestir de Sant Jeroni de la Murtra