12 de maig de 1930

Tal dia com avui de l'any 1930 va néixer el Bisbe Joan Carrera a Cornellà de Llobregat ara fa 84  anys. Els seus pares regentaven un forn, però quan tot just havia complert nou mesos, morí el seu pare víctima d'una pulmonia. Aquest fet obligà a la seva mare a prendre la decisió de tornar a casa dels avis materns, a la ciutat veïna de Sant Feliu de Llobregat.
Allà visqué la seva infantesa, alterada i endurida per l'esclat de la Guerra Civil Espanyola l'any 1936 quan ell tenia sis anys. Anys durs que, segons no se n'havia estat de dir, va passar gana i penúries, acompanyat de la mare i dels avis. Es definia com un nen entremaliat, que compartia amb els seus amics els jocs al carrer i la contínua presència dels soldats al voltant de casa seva.

Un cop acabada la Guerra, el 1939, es va produir un fet que influí en la seva vida, va ser l'arribada d'un vicari a Sant Feliu, mossèn Tomás García Garrote. Aquest capellà dedicà molt de temps i interès a aquells nens que havien viscut els desastres de la confrontació bèl·lica. Va organitzar grups amb un caire educatiu: feien excursions, els passava pel·lícules de cinema mut,..., però el que més va calar en ell va ser quan els parlava de Jesús i llegien i comentaven l'Evangeli, utilitzant les seves pròpies paraules, quan deia: "És l'origen de la meva vocació. Era i és un cristià convençut i una gran persona, tot i que no he compartit mai les seves idees polítiques".
Imatges de l'arxiu personal del Bisbe Joan Carrera, que es poden veure a l'exposició "Un Ara Mateix ...per sempre" que fins el mes de setembre es pot veure a Montserrat.

Potser t'agraden aquestes entrades

ENTREVISTA AL PUNT DIARI 21 de MAIG de 2022

Entrevista El Punt Avui

Entrevista El Punt Avui Entrevista de Mireia Rourera a en Jordi Breu i a mn. Jaume Aymar. 2 de juliol de 2018

La nostra seu està al Monestir de Sant Jeroni de la Murtra