El Papa JOAN PAU II a MONTJUÏC - 1982


El proper dia 8 de novembre farà 33 anys de la visita del Papa Joan Pau II a Barcelona. Sota una intensa pluja que malvaratà l'acte, visità el Monestir de Montserrat on feu una homilia, tota feta en català, en la que ens invita a imitar a Maria en la peregrinació de la vida. Seguidament pregà davant de la Mare de Déu de Montserrat en un acte de profunda devoció mariana, com ens tenia acostumats el Papa Joan Pau II. 

Els actes d'aquell dia continuaren amb la visita a la Sagrada Família on realitzà un homenatge a la ciutat de Barcelona; pregà l'Àngelus que es va transmetre a tot el món a través de Ràdio Vaticà, fent una alocució sobre "la unitat de la fe i la comunió de vida en els afers diaris d'una gran ciutat". Ves per on ja començava a sonar a Barcelona elements de la "Pastoral de les Grans Ciutats"

Per la tarda el Papa va mantenir una trobada amb el món obrer davant de les fonts de Monjuïc. Qui va ser l'organitzador global de tots els actes de la visita del Papa, Mns. Joan E. Jarque, li demanà al seu bon amic Joan Carrera que s'encarregués d'organitzar el citat acte de Montjuic. Amb un grup de voluntaris mn. Joan treballà en l'organització de l'acte que aplegà gran nombre d'estitats del món obrer i també d'escoles professionals.

En el llibre "Joan Carrera. El bisbe del poble", se'ns explica que amb data 27 d'octubre de 1982, mn. Joan Carrera feia una crida a la participació a l'acte en aquests termes: 
"La nostra crida abraça un camp immens. En una paraula, es tracta d'una gran audiència popular oberta, com les que el papa concedeix a Roma. Tot el món del treball, en el sentit més ampli, de dels treballadors manuals fins als artistes i treballadors intel·lectuals, desitgem que se sentin invitats a aquesta trobada amb el papa."
(...) Molts anys després, Carreram recordant aquella visita del papa, escrivia: Personalment, el meu record més entranyable d'aquells dies és la trobada dels treballadors amb el papa, a Montjuïc, que em va tocar coordinar, de la mà de mossèn Joan E. Jarque i Jutglar. Jo era aleshores rector de Sant Isidre i ell, directos de Catalunya Cristiana, que havia fundat feia cinc anys.

També en el seu article "Ara fa vint-i-cinc anys..." a la seva secció "Ara Mateix" confessa que: "Per a molts, com jo mateix, aquesta seria la primera vegada que estaríem a prop d'un Papa". 

En un altre article que porta per títol "Germà Joan Pau, 4" (19 de novembre de 1998) ens recorda unes paraules del Papa Wojtyla:
"Només sis dies després d'haver estat elegit Papa, Karol Wojtyla pronuncia unes paraules sorprenents per la seva precocitat i la seva bellesa espiritual: "No tingueu por! Obriu les portes de bat a bat a Crist. Obriu a la seva força salvadora els confins dels Estats, els sistemes econòmics i polítics, els amplis camps de la cultura, de la civilització, del desenvolupament. No tingueu por! Crist sap què hi ha dins de l'home. És l'únic que ho sap"

I acaba dient d'aquest Papa "Joan Pau II ha fet de l'Església el servei d'un guiatge enèrgic, en temps de vacil·lacions i de confusions, dut a terme amb plena llibertat d'esperit, sense por a la crítica i en coherència amb la seva nítida trajectòria de creient en Jesús, d'home d'Església i d'apòstol."

Deixem una mostra gràfica de l'acte del Papa Joan Pau II a Montjuïc el 8 de novembre de 1982. 










Potser t'agraden aquestes entrades

ENTREVISTA AL PUNT DIARI 21 de MAIG de 2022

Entrevista El Punt Avui

Entrevista El Punt Avui Entrevista de Mireia Rourera a en Jordi Breu i a mn. Jaume Aymar. 2 de juliol de 2018

La nostra seu està al Monestir de Sant Jeroni de la Murtra