EN EL MOMENT DEL CANVI

La primera cosa que vam fer només crear la Comissió Memorial Bisbe Joan Carrera, ja fa tres anys va ser comunicar els nostres objectius al sr. cardenal Lluís Martínez Sistach de qui vam rebre la seva benedicció.

Ara en el moment del seu acomiadament com a pastor de l'Arxidiòcesi de Barcelona, volem donar-li les gràcies per la seva assistència a la inauguració dels "Jardins Bisbe Joan Carrera" a L'Hospitalet de LL. i  a la missa que presidí en record al Bisbe Joan el 3 d'octubre de 2013 a la parròquia de Sant Isidre Llaurador. Més tard també a l'acte que vam organitzar d'inauguració de l'exposició "Un Ara Mateix per sempre" al Palau Robert i la presentació del llibre "Joan Carrera. El bisbe del poble" el dia 8 de gener de 2015, al palau de la Generalitat.

Mn. Jaume Aymar recorda aquest detall del citat dia:
"Han estat comptades les vegades que hem vist a Lluís Martínez Sistach emocionar-se en públic. Una va ser el dia de la seva ordenació episcopal a la Catedral de Barcelona, el 6 de novembre de 1987 que li vam veure caure algunes llàgrimes. Una altra va ser al Palau de la Generalitat fa un parell d’anys amb motiu de la presentació del llibre "Joan Carrera, un bisbe del poble", de Joaquim Ferrer i Francesc Teruel. En plena intervenció, el Cardenal Lluís va quedar callat i tremolós uns llargs segons recordant amb emoció el seu auxiliar desaparegut només quatre anys després que ell fos nomenat arquebisbe metropolità de Barcelona. Venia de la seu primada de Tarragona i, abans de Tortosa."
(Blog d'en Jaume Aymar i Ragolta, "Comunicació davant de relleu a l'Arquebisbat" 8 de novembre de 2015)
En aquesta fotografia el sr. Cardenal Lluís Martínez Sistach, 
quan era bisbe de Tortosa i i el Bisbe Joan 

Recordem també, les paraules de sr. Cardenal que dedica al bisbe Joan en pròleg del llibre "Joan Carrera. Un bisbe del poble":
"El secret de tota la seva activitat era que estava motivada i alimentada per la seva fe cristiana, pel seu amor a l'Església i pel seu servei sacerdotal i episcopal de bon pastor, a imitació de Jesús Bon Pastor".



Donem la benvinguda al nou arquebisbe de Barcelona Juan José Omella Omella, tot encomanant a Déu Nostre Senyor el seu servei a la nostra diòcesi.

Ens fem ressó d'algunes opinions:

Vaig tenir l’oportunitat de tractar el bisbe Omella ja fa alguns anys, quan ell es va estrenar en ministeri propi de l’episcopat com a bisbe auxiliar de l’arxidiòcesi de Saragossa. Ja aleshores vaig adonar-me que era una persona propera, cordial, lúcida i atenta, amb un extraordinari sentit d’Església, como no podia ser d’altra manera. 
(Blog "Nou Ardor", "Un regal oportú" Francesc Riu i Rovira de Vilar, 6 de novembre de 2015)


Amb qui podrà comptar Omella és amb el bisbe auxiliar Sebastià Taltavull(..). Continuarà a Barcelona i podrà ser l’acompanyant ideal que necessita Omella per situar-se a Barcelona. En aquest cas, si que es coneixen de fa temps. Sobretot de l’època, abans de ser bisbe, en que Taltavull va treballar a la Comissió de Pastoral de la Conferència Episcopal Espanyola.
(Catalunya Religió 6 de novembre de 2015)


Juan José Omella arriba a una Església mil·lenària, que ha contribuït decisivament a la configuració de la identitat catalana i del nostre país, com ho subratllaven els bisbes catalans en el document col·lectiu “Arrels Cristianes de Catalunya”, redactat per un bisbe català, conegut i estimat pel nou arquebisbe de Barcelona. Aquesta aportació també és fruit de l'aportació cultural i intel·lectual en què han excel·lit moltes institucions i eclesiàstics catalans al llarg dels segles. En bona part, la llengua, la cultura i el pensament del país s'han forjat i s'han mantingut en temps difícils i de persecució gràcies al compromís de l'Església amb el seu poble.


Ara molts preveres i fidels de l’arxidiòcesi es troben compromesos en el present de la història de Catalunya. Ja el 1985, en Arrels Cristianes de Catalunya, document avalat per la Santa Seu, els bisbes assenyalaven: "donem fe de la realitat nacional de Catalunya". Vint-i-cinc anys després, els bisbes catalans es reafirmen en els continguts dels seus predecessors i defensen “el respecte de la dignitat inalienable de les persones i dels pobles”.
(Catalunya Religió "Benvingut, arquebisbe Omella,  9 de novembre de 2015)

En aquest enllaç podeu accedir al programa programa Signes del Temps de TV3 on Francesc Rosaura fa una entrevista al nou bisbe electe de Barcelona Juan José Omella



http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/signes-dels-temps/signes-dels-temps-capitol-1263/video/5564566/



Benvingut senyor Bisbe!

Potser t'agraden aquestes entrades

ENTREVISTA AL PUNT DIARI 21 de MAIG de 2022

Entrevista El Punt Avui

Entrevista El Punt Avui Entrevista de Mireia Rourera a en Jordi Breu i a mn. Jaume Aymar. 2 de juliol de 2018

La nostra seu està al Monestir de Sant Jeroni de la Murtra