Recordant a la Mercè Palomares

El passat dia 7 de gener vam recordar el sisè aniversari del traspàs a la casa del Pare de qui va ser la secretària del Bisbe Joan, la senyora Mercè Palomares.

Feia molts anys que el Bisbe Joan i la Mercè es coneixien, quan ella era catequista a la parròquia de Sant Miquel del Port i ell n'era el vicari. Segons ens explica el llibre "Joan Carrera, un bisbe del poble" d'en Joaquim Ferrer i en Francesc Teruel, la Mercè era natural del Torrenueva, província de Granada i havia arribat a Catalunya quan tenia set anys. Anà a l'escola de les religioses de sant Vicenç de Paul a la Barceloneta. Ja de gran treballà de sastressa a l'empresa Martí Martí i - continuen dient els autors del llibre- als anys vuitanta treballà com a administrativa a Unió Democràtica de Catalunya. Fou una col·laboradora de Carrera d'una gran eficàcia per la seva preparació i pel coneixement que tenia de l'ambient on havia de moure's. Des del moment del nomenament com a Bisbe, s'ocupà de la seva secretaria, mostrant sempre una gran humanitat amb tothom que volia veure al Bisbe Joan, sempre et rebia amb un somriure i feia que el bisbe Joan, tot i l'agenda tan plena com tenia, et pogués dedicar una estoneta del seu temps. 

Malauradament, la diabetis que afectava a la Mercè li atacà la vista i tot una operació perdé definitivament la vista. Recordo especialment a la Mercè plorant mentre pregàvem a la capella ardent a la sala Capitular de la Catedral del Barcelona al costat del cos del Bisbe Joan. Sempre fou un testimoni de fe, fidelitat i humilitat.



El bisbe Joan i la Mercè en la celebració del cinquantè aniversari de la seva ordenació a Sant Jeroni de la Murtra
(Arxiu familiar)

ENTREVISTA AL PUNT DIARI 21 de MAIG de 2022

Entrevista El Punt Avui

Entrevista El Punt Avui Entrevista de Mireia Rourera a en Jordi Breu i a mn. Jaume Aymar. 2 de juliol de 2018

La nostra seu està al Monestir de Sant Jeroni de la Murtra