EL REPTE DE LA IMMIGRACIÓ

Ens fem ressò de l’article aparegut el passat dia 16 de febrer de 2017 al diari Ara, en la secció “ABANS D’ARA” peces històriques triades per Josep Maria Casasús, catedràtic emèrit de la UPF i membre de l’IEC en el que recordava un escrit de mn. Joan Carrera a Qüestions de Vida Cristiana (núºm 31, 1966) amb el títol: “Notes sobre pastoral i immigració”


En Josep Maria Casasús introdueix l’article amb aquestes paraules: “Fa 50 anys, en sectors del catolicisme català, l’acollida de nouvinguts, empesos per l’esperança de treballar i viure amb dignitat, era experimentada amb coherència. Del 1961 al 1966 havien arribat mig milió d’immigrants a la diòcesi de Barcelona”

També podem recordar les paraules del Bisbe Joan a la seva secció “Ara Mateix” a Catalunya Cristiana el 15 de març de 2001 i recollit també al llibre “Ara Mateix, vint-i-cinc anys a Catalunya Cristiana” recopilació de mn. Joan E. Jarque,( ed. La Magrana 2010)

En aquest article que duia el títol de  "EL REPTE DE LA IMMIGRACIÓ"  recordava que:
“L’obertura a l’estranger forma part de fil invariable de la tradició bíblica: des de les recomanacions de l’Antic Testament d’acollir el foraster, sovint recordant que tots ho hem estat ( Ex 22, 20) a l’afirmació contundent de Jesús: era forester i em vau acollir (Mt 20, 35). (...)

Ens cal una reflexió ben propera a les persones: les de fora i les de dins. Les de fora, escoltant-les, comprenent-les, valorant-les, ajudant-les. Les de dins, entenent les seves reserves: no podem anar repetint, sense més, la musiqueta oficial d’una interculturalitat teòrica que no mira els problemes reals, perceptibles, sobretot, en el frec a frec de la vida diària. Hem d’anar fent un procés d’educació que desemboqui en la confiança i allunyi les pors. L’avís evangèlic que qui s’estima massa a si mateix es perd i qui es dóna amb generositat es retroba... (cf. Mt 16, 25) podria ajudar-nos a eixamplar els horitzons dels més recelosos.”
 
Un cop més les paraules del bisbe Joan tot iescrites ja fa un temps, encara són ben actuals i ens il·luminen avui en dia.

Podeu accedir a tot l’article en aquest enllaç de Catalunya Cristiana 1121

ENTREVISTA AL PUNT DIARI 21 de MAIG de 2022

Entrevista El Punt Avui

Entrevista El Punt Avui Entrevista de Mireia Rourera a en Jordi Breu i a mn. Jaume Aymar. 2 de juliol de 2018

La nostra seu està al Monestir de Sant Jeroni de la Murtra