FIXEU-VOS COM CREIXEN ELS LLIRIS DEL CAMP

Fixeu-vos com creixen els lliris del camp (Mt 6, 28)

Aquest és el lema episcopal del Bisbe Joan i que ha format part de l’evangeli d’avui. Ens va explicar, més d’una vegada, que va triar aquestes paraules de l’Evangeli senzilles però fonamentals per a tot creient, perquè posen l’accent en la confiança de que Déu fa créixer la vida i, citant les seves paraules: “Per donar prioritat a l’acció del Senyor per damunt de la meva”



Mn. Jaume Aymar també ens ho recorda en la seva homilia d’aquest diumenge VIII de durant l’any:
“Mireu com creixen els lliris del prat”, diu Jesús a l’Evangeli. I aquesta frase va esdevenir el lema episcopal del bisbe Joan Carrera. El Papa Francesc, a l’Encíclica Laudato Si afirma: “hi ha una actitud del cor, la del qui tot ho viu amb serena atenció, la de qui sap estar plenament present davant d’algú sense estar pensant en allò que ve després, que es lliura en cada moment com a do diví que ha de ser plenament viscut. Jesús ens ensenyava aquesta actitud quan ens convidava a mirar els lliris del camp i les aus del cel” (226).


El text convida a gaudir de la creació, a fixar-nos-hi per a descobrir-hi les empremtes de la bondat de Déu. Convida a admirar la llibertat de viure assossegadament, la llibertat de donar-se als altres, la llibertat de gaudir més de la companyia dels altres i dedicar-los més temps. La invitació a confiar en Déu té un especial sentit quan les persones ja tenim una certa experiència de fe, o bé un pressentiment especial sobre el sorprenent i misteriós Déu en qui podem confiar.


ENTREVISTA AL PUNT DIARI 21 de MAIG de 2022

Entrevista El Punt Avui

Entrevista El Punt Avui Entrevista de Mireia Rourera a en Jordi Breu i a mn. Jaume Aymar. 2 de juliol de 2018

La nostra seu està al Monestir de Sant Jeroni de la Murtra