IN MEMORIAM MN. GONÇAL ESPAÑOL

El passat dia 28 de febrer ha mort mn. Gonçal Español Gutiérrez, a l’edat de 80 anys després d’una llarga malaltia. Mn. Gonçal va ser vicari a la parròquia de Sant Isidre Llaurador de l’any 1979 fins al 1986. Substituí a mn. Pedro Mota que havia estat designat rector de la parròquia de la Mare del Déu del Carme a Sant Joan Despí. Col·laborà amb mn. Joan Carrera els primers anys de ser rector de la parròquia de Sant Isidre.

La seva vinculació amb la Parròquia ja venia donada anteriorment de la seva dedicació pastoral, ja que vivia amb la seva mare molt a prop de la parròquia. Tingué una vocació tardana, estant vivint a la ciutat lleidatana de Balaguer, on també exercia com a professor de batxillerat.
 
Mn. Gonçal al costat de mn. Joan
Benedicció de Rams
Ja de retorn a L’Hospitalet degut a la malaltia de la seva mare, demanà ser incardinat a la diòcesi de Barcelona i va ser nomenat com a vicari de sant Isidre. Durant aquest temps i col·laborant amb mn. Joan Carrera s’ocupà de la pastoral de joventut promovent l’organització d’una Assemblea de Joves, l’any 1981, que reorganitzà les activitats juvenils de la parròquia. Participà també en les colònies d’estiu. Més tard el 1983 refundà l’Agrupament Escolta de Sant Isidre al voltant dels tres eixos de país, persona i educació per a l’espiritualitat. Aquest agrupament contà amb un nombrós grup de joves que vivien els valors escoltes de defensa de la natura, aprendre a viure en equip i viure intensament la fe. Realitzant també campaments d'estiu. També formà part del claustre de professors del col·legi parroquial Casal dels Àngels.

Festivitat de Sant Joan
El 1979 se’l nomenà rector de la parròquia de sant Josep Obrer a la localitat de Sant Boi de Llobregat. Continuà també amb la seva tasca docent donant classes a l’institut. El 2004 amb la segregació del bisbat de Barcelona passà a formar part del Bisbat de Sant Feliu i va ser adscrit a la parròquia de Sant Pere i Sant Pau del Prat de Llobregat.


El Bisbe Agustí Cortés celebrà la missa exequial el dijous dia 2 de març. Units en la pregària, encomanem-lo a la misericòrdia del Senyor.

Traspàs de mn. Gonçal Español. web Bisbat de Sant Feliu


ENTREVISTA AL PUNT DIARI 21 de MAIG de 2022

Entrevista El Punt Avui

Entrevista El Punt Avui Entrevista de Mireia Rourera a en Jordi Breu i a mn. Jaume Aymar. 2 de juliol de 2018

La nostra seu està al Monestir de Sant Jeroni de la Murtra