ANADA A MONTSERRAT, 11 de juliol


El dia triat per anar a anar en Romeria per visitar la Mare de Déu de Montserrat, no va ser casual. L’ 11 de juliol. El mateix dia que 64 anys abans, el Bisbe Joan Carrera va rebre les ordres sacerdotals de la mà del bisbe d’Urgell Ramon Iglesias Navarri, per delegació del bisbe de Barcelona, que es trobava en l’acte de la inauguració de la Basílica de Lisieux.

Celebració del dia 11 de juliol de 1954



Tot havia començat quan Mn. Tomás García Garrote, arribà com a vicari a Sant Feliu de Llobregat cap el 1939. En una societat empobrida i malaltissa, aquest prevere aplegà a aquells nens que deambulaven pels carrers plens de cases derruïdes i que els oferien un trist camp de joc. Pobresa i misèria, fam i malalties, els anys de la cruenta Guerra passaven factura, eren els anomenats "nens de la post-guerra". La vivència cristiana de la mare hi posà la llavor i el testimoniatge d'aquest capellà impactà fortament en el petit Joan que per aquell temps s'apuntà a fer d'escolà. Sempre li agraí que li transmetés, no les seves opcions humanes,(que es trobaven molt allunyades l'un de l'altre) sinó que li parlés  i transmetés l'Evangeli i que el va fer portar a estimar tant a Jesucrist. D'aquesta època d'escolà el bisbe Joan recordava: "La missa que més m'impressionava era la del diumenge a les 6 del matí, quan encara no clarejava, a la capella de les monges mercedàries, amb poca gent ... Estic segur que aquella vivència de la missa com un fet festiu i de convivència càlida, em va marcar tota la vida." (Del llibre "El gust per la fe").


Peregrinant amb el Club +Amics, Catalunya Cristiana i Ràdio Estel, ens va rebre el p. Bernat Juliol que ens dirigí unes emotives paraules de benvinguda després de les que mn.Jaume Aymar en fes una salutació. Vam participar en la missa conventual, aquest dia en honor a Sant Benet, patró d’Europa i fundador dels benedictins. Presidí la santa missa el pare abat Josep Maria Soler i el pare Manel Nin Exarca dels catòlics grecs del ritu bizantí i bisbe titular de Caravabia, en donà la benedicció final.

Posteriorment el p. Bernabé Dalmau ens dirigí unes paraules en primer lloc del seu record de la citada celebració on el bisbe Joan va rebre les ordres sacerdotals i cal dir que tot i els seixanta-quatre anys que han passat la recordava amb tot detall i de diverses anècdotes viscudes amb el Bisbe Joan.
Mn. Jaume Aymar i el pare Bernabé Dalmau


Per acabar una deliciosa reflexió que va fer el Bisbe Joan, amb el punt poètic que tan bé feia i que ens deixà amb motiu de la commemoració dels 50 anys d'ordenació, l'any 2004, a la missa crismal a la Catedral:

"Han passat cinquanta anys. La flama de la nostra vocació s'ha fet brasa... Però fa bo ara de recordar aquella flama que va encendre aquest caliu, bufant-ne la inevitable cendra del cansament i les contrarietats"




Potser t'agraden aquestes entrades

ENTREVISTA AL PUNT DIARI 21 de MAIG de 2022

Entrevista El Punt Avui

Entrevista El Punt Avui Entrevista de Mireia Rourera a en Jordi Breu i a mn. Jaume Aymar. 2 de juliol de 2018

La nostra seu està al Monestir de Sant Jeroni de la Murtra