ACTES EN RECORD DEL BISBE JOAN EN EL DESÈ ANIVERSARI DE LA SEVA MORT


El dia 3 d’octubre es compliran deu anys de la mort del bisbe Joan Carrera (1930-2008), capellà i bisbe auxiliar de Barcelona molt estimat i valorat tant dins de l’Església com pel conjunt de la societat. Va exercir el ministeri en parròquies marcadament obreres i fou impulsor d’iniciatives per la defensa de la democràcia i dels drets de Catalunya.

El Memorial Bisbe Joan Carrera, una entitat creada el 2012 per difondre la seva memòria, ha organitzat diversos actes. Així, el dijous 27 de setembre a les 19 h, al Seminari Conciliar de Barcelona, es farà un acte d’homenatge presidit pel Sr. Cardenal Lluís Martínez Sistach i en què intervindran, l’arquebisbe Joan Enric Vives, bisbe d’Urgell, mn. Ramon Corts, el sr. Marcel·lí Joan i el sr. Eduard Fornés. 
Seminari de BarcelonaCarrer Diputació 231

Dissabte 29 de setembre, a les 11 h, tindrà lloc una pregària i ofrena de flors davant de la tomba del bisbe Joan al cementiri de Montjuïc. Quedarem a la porta del cementiri per anar-hi tots junts, i si us plau confirmeu la vostra assitència al correu memorialbisbejoancarrera@gmail.com

Catedral de Barcelona
Dimecres 3 d’octubre,a les 19 h, coincidint en el dia en que va morir se celebrarà una missa a la Catedral de Barcelona presidida pel Sr. Cardenal Lluís Martínez Sistach. Si hi ha algun sacerdot que vol concelebrar, demanem que ens ho facin saber a:



Dissabte 6 d’octubre, a les 18 h,
Sant Jeroni de la MurtraBadalona
es tancaran els actes al monestir de Sant Jeroni de la Murtra, on hi ha el seu arxiu, amb la lectura de passatges del llibre Joan Carrera. Un bisbe del poble i l’actuació de la coral Badalonense.


Així mateix, el setmanari Catalunya Cristiana, en col·laboració amb el Memorial Bisbe Joan Carrera, publicarà en l’edició del diumenge 30 de setembre un suplement especial de setze pàgines en record del bisbe. Hi col·laboraran, entre d’altres, el periodista Antoni Bassas, el cardenal Lluís Martínez Sistach o la política Núria de Gispert.



Seran uns bons moments per recordar tots junts al Bisbe Joan com ja hem fet d'altres vegades en els llocs en que va dedicar la seva vida pastoral, com ara fa cinc anys i també últimament a Badalona i Sant Feliu de Llobregat.






Potser t'agraden aquestes entrades

ENTREVISTA AL PUNT DIARI 21 de MAIG de 2022

Entrevista El Punt Avui

Entrevista El Punt Avui Entrevista de Mireia Rourera a en Jordi Breu i a mn. Jaume Aymar. 2 de juliol de 2018

La nostra seu està al Monestir de Sant Jeroni de la Murtra