Ràdio Estel, vint-i-cinc anys al servei de l'Església

El Bisbe Joan a l'estudi de Ràdio Estel amb Ramon Fraxedes
1997


“Ràdio Estel serà una ràdio al servei de la fe. Confortarà els creients, sovint amb la sensació d’una certa solitud en la cultura actual, i oferirà als qui cerquen una resposta transcendent als interrogants de la vida, pistes, punts de referència, contactes al seu abast” (...) “Ràdio Estel ens ha de permetre un augment de la comunicació diocesana” (...) “Ràdio Estel se’ns presenta com un complement de la presència eclesial en la nostra societat i com un instrument de comunicació entre cristians”
(Ràdio Estel: una iniciativa que hem de secundar. 14 d’abril de 1994. Ara Mateix)


Amb aquestes paraules el Bisbe Joan deixava ben clars els objectius i les il·lusions amb les que es presentava Ràdio Estel.

Parlar de ràdio em recorda a la meva infantesa quan cada vespre, al voltant del vell aparell ens reuníem tota la família per escoltar aquells programes de cançons dedicades, els informatius i algun que altre magazín de l’època. Amb el pas del temps aquest aparell s’ha convertit en un veritable company inseparable al llarg de la jornada.

I aquí entra Ràdio Estel. Aquesta emissora amb un nom que recorda l’anunci del naixement de Jesús i que seguit pels Mags d’Orient van trobar a Déu fet Infant en un pobre pessebre. M’agrada la seva programació pensada en i per les persones, amb una clara idea d’evangelització i de fer arribar, fins i tot a persones indiferents, el missatge de Jesucrist.
Veig a Ràdio Estel com una eina per donar a conèixer la Bona Nova de l’evangeli i transmetre els valors cristians i humans, que fomenten un diàleg tan sigui intergeneracional, com entre cultures i ideologies, i a més a més utilitzant el català des de bon començament quan molt poques emissores l’utilitzaven.
M’agrada escoltar els seus programes que informen d’una manera veraç i plural, que permeten el diàleg i la reflexió. Els seus variats programes que atenen als diversos interessos que ens podem trobar en la nostra societat actual.


La seva atenció als actes més destacats de les diferents diòcesis de Catalunya, la missa dominical, la litúrgia de les hores,  escoltar cada dia el cant de la Salve des de Montserrat,   
els testimoniatges, els espais de reflexió i de pregària, fan que sigui una eina que amplifica la veu de la comunitat que professa el Senyor enmig del món i alhora enriquir notablement la nostra comunicació.
Una ràdio – formula amb música excel·lentment triada, que acompanya sense estridències i que introduïda per una frase, un testimoniatge convida a la reflexió dels fets més destacats tant de l’ampli espectre de món actual com del més proper a la persona.

Ràdio Estel també ha estat una obra del Bisbe Joan Carrera, qui va creure i va potenciar aquest estil de fer ràdio des de bon començament.
Ell considerava Ràdio Estel com  una ràdio al servei de la fe, i així és un estil de Ràdio fet per persones creients des del punt de vista cristià inspirat per l’Evangeli.

Jordi Breu



“Havia tingut un diumenge carregat: amunt i avall tot el dia, de confirmació en confirmació. Però em sentia de bon humor. El vespre esbargit, estiuenc, i la carretera sense entrebancs em convidaven a relaxar-me. Aleshores se m’acudí de connectar Ràdio Estel i heus aquí que, amb ella, vaig anar passant, gairebé sense adonar-me’n de la relaxació a la pregària” (Amb Ràdio Estel. 29 de juny de 1995. Ara Mateix).


“Uns mitjans que transparentin i comuniquin, per damunt de diferències menors, el missatge i la vida que tota la família eclesial comparteixin joiosament. És en aquesta direcció que apunta Catalunya Cristiana, com hi apunta també, en un altre camp, Ràdio Estel.” (L’acord impensable. 10 de desembre de 1998. Ara Mateix).


Potser t'agraden aquestes entrades

ENTREVISTA AL PUNT DIARI 21 de MAIG de 2022

Entrevista El Punt Avui

Entrevista El Punt Avui Entrevista de Mireia Rourera a en Jordi Breu i a mn. Jaume Aymar. 2 de juliol de 2018

La nostra seu està al Monestir de Sant Jeroni de la Murtra