Avui fa onze anys que acomiadàvem a l’estimat Bisbe Joan en el seu camí cap a la casa del Pare. En l’eucaristia en una Catedral de Barcelona plena de gom a gom li donàvem l’últim adeu persones que el van conèixer i el vam estimar. Molts van ser els records que sorgiren en aquells moments i en el transcurs dels tres dies que vam vetllar les seves despulles a la Sala Capitular de la Catedral.

Es van anar donant innombrables mostres d’afecte i reconeixement des de molts diversos sectors de la cultura, política, social i eclesial. Un cop més, en aquesta pluralitat, veiem com el tarannà del Bisbe Joan va arribar a tothom que el va conèixer, que en llegí els seus escrits o que només en sentí parlar. Un tarannà dialogant, conciliador, obert, sempre predisposat a construir ponts de diàleg i comprensió. Per citar un exemple el P. Josep M Soler, o.s.b. Abat de Montserrat, deia: “El bisbe Joan destacava per la seva profunditat espiritual, la seva senzillesa humana, la seva capacitat de posar pau i de buscar concòrdia i de treballar pel bé i per la comunió en el si de l’Església.”

En un moment de la celebració es llegí el seu  testament espiritual del que volem destacar aquest fragment que ja hem citat en altres ocasions per fer palesa la seva fe cristiana i la seva vocació de pastor el van empènyer sempre a fer present l’Evangeli i l’Església en la vida de les persones i en la identitat i la cultura de Catalunya:

“L’esperança em ve de la meva fe en Jesucrist ressuscitat que, per gràcia de Déu, m’ha acompanyat tota la vida. Una fe que, en mi, ha surat per damunt de les febleses i els dubtes —que també els he tingut— i que he viscut en el si de l’Església catòlica, que ha estat sempre per a mi una pàtria espiritual.”


Des de l’inici del Memorial, allà el març de 2012, ens vam proposar mantenir viva la memòria del Bisbe Joan i amb l’ajuda de molta gent hem aconseguit realitzar diversos actes que manifesten l’estima que encara ara, tot i el temps passat, és ben present. Per això ara ens proposem una nova iniciativa i us en volem fer a tots partícips i també, alhora, protagonistes.

L’objectiu que ens proposem és el de recollir, tant sigui de forma escrita, oral o audiovisual, tots aquells records, vivències que manteniu ben vives sobre el bisbe Joan i que vulgueu compartir amb nosaltres. Poden ser personals o bé, si coneixeu a algú que ho volgués compartir.

Us animem a aconseguir el màxim nombre de records. Per fer-ho poseu-vos en contacte amb nosaltres al correu:


Potser t'agraden aquestes entrades

ENTREVISTA AL PUNT DIARI 21 de MAIG de 2022

Entrevista El Punt Avui

Entrevista El Punt Avui Entrevista de Mireia Rourera a en Jordi Breu i a mn. Jaume Aymar. 2 de juliol de 2018

La nostra seu està al Monestir de Sant Jeroni de la Murtra