QUE EN NADAL PENETRI EN ELS NOSTRES CORS

 

Fa uns dies tot preparant l’Advent amb els meus alumnes vam llegir el conte “Alarma al pessebre” d’en Gianni Rodari en el que al pessebre “de sempre” se li afegien altres “figuretes” com un aviador o una nina hippie i en la reflexió que vam fer després va sorgir quines “figuretes” podríem afegir, al “nostre pessebre”. Algunes de les aportacions fetes pels nens i nenes van ser: un sense sostre, que se sent sol i exclòs; aquells que degut a la Covid-19 s’han quedat sense feina i de retruc a l’augment de les necessitats familiars;  l’emigrant que arriba i no té llar, no té amics... I una nena va dir: “Si tots anem a adorar al Nen Jesús segur que ens escoltarà i ens podrà ajudar

 

Les paraules d’aquesta nena ens pot fer recordar que cada any Déu envia el seu Fill a donar-nos una molt bona notícia. I que, si bé està bé que fem una gran festa amb llumetes pels carrers, cançons, regals..... el que Ell vol és que l’escoltem, perquè és ben cert que ha vingut a donar-nos una molt bona notícia. I la bona notícia que ens ha vingut a donar no són dues paraules, no és qüestió d’escoltar-les i prou. La notícia que ens ha vingut a donar és que Déu ens estima, i que per això vol estar en nosaltres, Jesús ens ha vingut a dir què hem de fer per correspondre a aquest amor de Déu: viure entre nosaltres i el podem trobar en l’aturat, en el sense sostre, en el pres, en l’emigrant. Jesús ve cada any a mostrar-nos un estil de vida, i ens convida a viure com ell, a seguir el seu exemple, a seguir-lo a ell.

 

Que Nadal no sigui només una festa, que sigui ocasió per escoltar la bona notícia i fer cas d’aquest enviat de Déu, que ve per acompanyar-nos, per estar amb nosaltres, no només avui, sinó tot l’any.


Nativitat de Geertgen tot Sint Jans 
(1490, National Gallery de Londres)


ENTREVISTA AL PUNT DIARI 21 de MAIG de 2022

Entrevista El Punt Avui

Entrevista El Punt Avui Entrevista de Mireia Rourera a en Jordi Breu i a mn. Jaume Aymar. 2 de juliol de 2018

La nostra seu està al Monestir de Sant Jeroni de la Murtra