Allò del Crist total ens havia entrat molt endins

Tradicionalment el mes de setembre és el mes de l’inici del curs escolar i de les diferents activitats que es realitzen a les parròquies. Aquest any aquest curs a més a més ens porta el començament del que s’està dient “la nova normalitat”. També es fan efectius els nous nomenaments de sacerdots i de noves responsabilitats diocesanes, tot i que aquest any s’han fet esperar.

El nomenament que ja sabíem des del mes de juliol, i que particularment ens ha omplert d’alegria és el de mn. Salvador Bacardit com a Rector del Seminari de Barcelona.

La vinculació de mn. Bacardit amb el Memorial Bisbe Joan Carrera ve des del moment en que ens vàrem constituir com a associació. Ell n’és soci fundador. Fins ara era rector de la parròquia de Sant Vicenç de Sarrià i Vicari Episcopal de la zona pastoral 2.

Com deia la vinculació amb el Memorial l’uneix des de les primeres reunions en que ens vam plantejar constituir-nos com a associació. El coneixia molt bé al bisbe Joan des de la seva responsabilitat com a rector a Santa Coloma de Gramanet i com a Delegat Episcopal de Caritas Diocesana.

Ell va pronunciar una emotiva conferència el dia 17 d’octubre de 2009 amb motiu del primer aniversari de la mort del Bisbe Joan que portà per títol: “El bisbe Joan Carrera, pastor”. D’aquesta conferència en destaquem els següents paràgrafs: "La seva llarga història de servei a l’Església, que era també servei a la societat, el treball de base en el món obrer en els moments durs de la dictadura, la creació d’estructures culturals i polítiques, democràtiques i catalanes.


 

(...) en Joan Carrera home de fe, pastor: sacerdot i bisbe. Conscient que els seus compromisos amb la societat en la qual va viure eren evidentment, també, una conseqüència de la seva fe i de la seva fidelitat a l’Evangeli.

Joan Carrera cultivava la seva vida interior amb una pregària personal intensa.

 (...) tots els seus companys el recorden sempre com a home de pau, bondadós, sobri, generós, alegre.

 Gent de les parròquies on va exercir més directament el seu ministeri sacerdotal coincideixen a opinar que Mn. Joan Carrera es creia el que deia i el que celebrava. I, després com a bisbe, en les celebracions que presidia, tenia el carisma de predicar d’una manera intel·ligible per a tothom. Igualment podríem dir dels seus escrits, sempre clars i suggeridors.

Joan Carrera creia profundament que Jesucrist és el do que cal cercar i acollir. És Ell el do que hem de procurar de fer arribar a tothom.

Molts de nosaltres vàrem participar en la trobada que hi va haver en aquesta mateixa casa (el Seminari Conciliar), el juny de l’any passat (2008), amb el bisbe auxiliar de París, Jean-Yves Nahmias, sobre les missions a les grans ciutats europees. El nostre estimat bisbe auxiliar Joan Carrera va introduir la reunió motivant-nos a sortir dels nostres propis ambients i a entrar amb audàcia en una dinàmica missionera adreçada a tothom: “Oferir l’Evangeli a tothom”.

Explica una vivència personal del Bisbe:

“No hem fa cap pudor dir que arribàvem al sacerdoci veritablement enamorats. Rellegint papers antics que ja groguegen, m’adono de com n’érem d’idealistes. I me’n sento content. El nostre enamorament era de la persona de Jesús i del seu Evangeli, però també alhora i en un mateix moviment del poble, de la gent, dels desvalguts sobretot. Encara recordo – va dir el bisbe Joan aquell dia – la conversa que teníem uns amics, tot passant pel Portal de l’Àngel, en vigílies del nostre sots diaconat, que aleshores era un moment de compromís radical: tota aquesta gent que ens veu passar, dèiem, no sap que és a ells que estem decidint de consagrar la nostra vida. Allò del Crist total ens havia entrat molt endins”

Demanem a Déu Nostre Senyor el seu ajut en aquesta nova responsabilitat i també l’encomanem al bisbe Joan.

ENTREVISTA AL PUNT DIARI 21 de MAIG de 2022

Entrevista El Punt Avui

Entrevista El Punt Avui Entrevista de Mireia Rourera a en Jordi Breu i a mn. Jaume Aymar. 2 de juliol de 2018

La nostra seu està al Monestir de Sant Jeroni de la Murtra