DOTZÈ ANIVERSARI

 

El proper dissabte 3 d’octubre farà ja dotze anys que el Bisbe Joan descansa en la pau del Senyor, però nosaltres, el podem sentir molt a prop en molts moments del nostre dia a dia el seu record es fa palès sens dubte en moltes de la realitat social i eclesial actuals.


I m’ha vingut al cap rellegir el seu llibre pòstum  Els que ens han precedit”, un recull d’articles, la majoria d’ells publicats a Catalunya Cristiana, en la seva secció Ara mateix, que amb regularitat va escriure durant vint-i-cinc anys. Es tracten d’uns escrits que abasten una bona colla d’anys, esdevenint un repàs de fets i persones.

 En aquest conjunt d’escrits hi trobem un ampli ventall de persones amb responsabilitats socials i eclesiàstiques com Sant Joan XXIII i persones gairebé anònimes com en Luís García, que durant uns anys va fer de sacrista a Sant Isidre mentre el bisbe Joan era rector d’aquesta parròquia. Escriu a partir d’esdeveniments relacionats amb aquestes persones i des del record. Els bisbe Joan – ens recorda el p. Puig en el pròleg – amb un bon nombre dels consignats, havia compartit pregària, esperances, lluita, ideals...Es tracta d’homes i dones coneguts personalment o no, persones que havia admirat. Algunes estimades amb enyor. Altres foren els seus mestres o feu camí amb ells en diversos moments de la seva vida.

Endinsar-se en el coneixement de les persones que dibuixa el bisbe Joan amb les seves descripcions és, alhora, endinsar-se en el coneixement de la seva persona. El bisbe Joan era un home de gran cor, de fermes conviccions. Tota la seva vida va estar impregnada d’una estimació a Jesús, el Crist Salvador, la seva devoció a la Mare de Déu de Montserrat, manifestada en l’Església i la seva estimació al seu País. Escampar el llevat de l’Evangeli, servint la veritat sense por, amb inquietud i preocupació pels pobres


Ens hagués agradat fer-vos arribar bones noves, però malauradament hem de comunicar-vos amb tristesa que el Sr. Arquebisbe de Barcelona Cardenal Joan Josep Omella ha desestimat la nostra petició per tal de que tingués a bé obrir el procés de beatificació del Bisbe Joan. Després del desencís al rebre la notícia, dir-vos que no defallirem en el nostre esforç per tal d’aconseguir aquest objectiu i per això us demanem un cop més el vostre suport.

 El Bisbe Joan és un bon exemple pels joves que sentin la crida del Senyor, la seva experiència de vida espiritual, la seva implicació amb els més pobles i amatent amb els necessitats. És un bon exemple pel seu mestratge senzill i informal que arriba a tothom. I com ens diu el pare Abat de Montserrat, Josep M Soler al pròleg del llibre “El nostre Nadal”: “El Bisbe Joan va voler que el seu estil de vida fos sempre proper a la gent i que les seves portes estiguessin sempre obertes a tothom.”

 Seguirem treballant perquè es tinguin en compte les grans qualitats del Bisbe Joan per obrir el seu camí a la beatificació. Ens agradaria rebre amb la mateixa alegria que vam rebre, precisament el 3 d’octubre de 2019, la notícia que el papa Francesc va signar el decret pel qual es proclama a Joan Roig i Diggle com a beat i que tindrà lloc el proper dia 7 de novembre a la Sagrada Família.


 Us demanem que el proper dissabte 3 d’octubre tingueu en la vostre pregària el record del nostre estimat Bisbe Joan, i també tinguem en la nostra pregària al P. Hilari Raguer, amic personal del Bisbe Joan, que avui a l’edat de 92 anys s’ha adormit en la pau de Senyor. De tots és ben coneguda la gran amistat del Bisbe Joan i el p. Hilari des de les vetllades que organitzava mn. Joan Bonet i Baltà en la que també hi eren l’Albert Manent i els també monjos de Montserrat Marc Taixonera i Josep Massot.




Potser t'agraden aquestes entrades

ENTREVISTA AL PUNT DIARI 21 de MAIG de 2022

Entrevista El Punt Avui

Entrevista El Punt Avui Entrevista de Mireia Rourera a en Jordi Breu i a mn. Jaume Aymar. 2 de juliol de 2018

La nostra seu està al Monestir de Sant Jeroni de la Murtra