PROGRAMES D’INCLUSIÓ BISBE CARRERA

Ben a prop ja del dia de Sant Joan un dia molt entranyable en la vida del Bisbe Joan i que li agradava molt celebrar d'una manera molt familiar, us presentem aquest projecte que es porta a terme a la ciutat de Badalona de la ma de les entitats  Fundació Llegat Roca i Pi, Càritas Diocesana de Barcelona, l’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu. Quin millor "regal" en el dia del seu sant.

PROJECTE CENTRE DIÜRN

El Programa d’Inclusió Bisbe Carrera format per l’aliança de les entitats Fundació Llegat Roca i Pi, Càritas Diocesana de Barcelona, l’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu es centrarà en l’atenció a persones que es trobin en les situacions establertes a les categories ETHOS sense llar: sense sostre, sense habitatge, habitatge insegur, habitatge inadequat. Els projectes articulats per poder cobrir aquesta necessitat i gestionats per Sant Joan de Déu, Serveis Socials son: una Xarxa d’Habitatges Socials a Badalona i un Centre d’Acollida Diürn. Aquest projecte d’atenció diürna és un espai de referència i vincle per l’acompanyament, cura i suport diürn per a persones en situació de sense sostre i sense habitatge. La cobertura de serveis bàsics i l’espai d’acollida, relació i activitats afavoreixen l’inici de relacions de confiança, com una primera atenció i treballant coordinadament per poder atendre la integralitat derivant a la Xarxa d’Habitatges segons el circuit d’accés i criteris prioritaris segons situacions de vulnerabilitat.

L’objectiu principal és oferir un espai d’acollida que permeti iniciar processos de motivació i recuperació personal així com prevenir i contenir situacions de risc social. Obert a majors d’edat en situació greu d’exclusió social i sense llar. Es pretén  atendre a 30-35 persones diàries, esperant arribar a les 120 – 150 persones/any, a través d’atencions puntuals, instrumentals i continuades. Amb l’assistència d’un equip de voluntaris, un auxiliar social, un integrador/a social, un educador/a social.

És un espai de 200 m2 situat al carrer Dos de Maig cantonada amb el carrer Mossèn Antón Romeu de Badalona. El citat estai està distribuït en diverses sales polivalents, banys i dutxes, bugaderia i un office amb cafetera, nevera i microones.

 

Imatge: Sant Joan de Déu. Serveis Socials

PROJECTE XARXA D’HABITATGES SOCIALS BADALONA

El Programa d’Inclusió Bisbe Carrera format per l’aliança de les entitats Fundació Llegat Roca i Pi, Càritas Diocesana de Barcelona, l’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu es centrarà en l’atenció a persones que es trobin en les situacions establertes a les categories ETHOS sense llar: sense sostre, sense habitatge, habitatge insegur, habitatge inadequat. Els projectes articulats per poder cobrir aquesta necessitat i gestionats per Sant Joan de Déu, Serveis Socials son: un Centre d’Acollida Diürn

i una Xarxa d’Habitatges Socials a Badalona que suposa una atenció integral a persones en situació de sense llar que disposin d’alguna font d’ingressos econòmics i desitgin portar a terme un procés de recuperació personal i millora de la seva qualitat de vida. En aquesta Xarxa d’Habitatges participa també la Fundació Mambré i està integrada per diferents Llars d’us compartit o individual, i dona continuïtat i resposta a les persones vinculades al Centre Diürn o altres situacions ateses.

 

Com a objectius es marquen facilitar l’accés i manteniment d’un habitatge digne a persones en situació de vulnerabilitat social i exclusió residencial oferint un acompanyament integral i comunitari centrat a la persona. I també oferir un acompanyament social aplicant els principis fonamentals de la metodologia Atenció Centrada en la Persona i Housing First (en habitatge individual) que faciliti la recuperació de la seva situació i previngui la reincidència a l’ús de recursos específics per persones sense llar.

ENTREVISTA AL PUNT DIARI 21 de MAIG de 2022

Entrevista El Punt Avui

Entrevista El Punt Avui Entrevista de Mireia Rourera a en Jordi Breu i a mn. Jaume Aymar. 2 de juliol de 2018

La nostra seu està al Monestir de Sant Jeroni de la Murtra