FESTIVITAT DE SANT JOAN BAPTISTA

24 de juny, sant Joan Baptista, el bisbe Joan celebrava, tal dia com avui, la seva onomàstica i li agradava fer-ho rodejat de la família i dels amics més estimats. Sempre havia manifestat la seva proximitat a la figura i al missatge del Baptista. No en el va triar com un dels relleus del seu bàcul.  
Un missatge que es basava amb un sí incondicional a Jesús, un missatge en el que Jesús és important perquè ell ve a portar-nos la veritat i la vida de Déu:

--Després de mi ve el qui és més fort que jo, i jo no sóc digne ni d'ajupir-me a deslligar-li les corretges de les sandàlies.  Jo us batejo amb aigua, però ell us batejarà amb l'Esperit Sant. (Mc 1, 7-8)

La humilitat de Joan queda ben palesa en aquest text. Joan no vol que ningú es fixi en ell vol que el centre, el qui reconeguem més important sigui Jesús. D'aquesta manera el Baptista ens ajuda a preparar-nos per acollir Jesús, perquè si no som humils no rebem bé Jesús.

En el silenci del desert Déu fa entendre a Joan que el Messies Salvador ja era al món i que estava a punt de començar a predicar l'Evangeli. Amb les seves paraules i els seus fets s'esforçava perquè la gent es preparés per comprendre Jesús. "Prepareu el camí al Senyor, aplaneu les seves rutes" deia recordant al profeta Isaïes. Ens demana no escoltar "només amb les orelles" sinó escoltar amb el cor. Escoltar amb ganes de comprendre i fer de veritat el que ens diu. Joan Baptista ens ajuda a preparar el nostre cor per escoltar Jesús.

Quants paral·lelismes entre Joan Baptista i el Bisbe Joan: humilitat, do de paraula, proximitat a la gent, estimació a Jesús. Recordem una de les expressions més boniques que ens va deixar el Bisbe Joan:
"El millor que ens ha passat a la vida és haver conegut Jesucrist".

Ell, Jesús nostre Senyor, és el do que hem de procurar fer arribar a tothom com va dir el Papa Francesc als joves a la darrera Jornada Mundial a Rio de Janeiro:


"Tots estem cridats a l'evangelització i hem de sortir a portar la paraula de Déu a tothom".

ENTREVISTA AL PUNT DIARI 21 de MAIG de 2022

Entrevista El Punt Avui

Entrevista El Punt Avui Entrevista de Mireia Rourera a en Jordi Breu i a mn. Jaume Aymar. 2 de juliol de 2018

La nostra seu està al Monestir de Sant Jeroni de la Murtra