PINTURES MURALS DECOREN ELS JARDINS BISBE JOAN CARRERA



Des del passat mes de juny, la paret exterior sud de l’església parroquial de Sant Isidre Llaurador de L’Hospitalet de Llobregat, orientada als Jardins Bisbe Joan Carrera, està decorada amb unes pintures murals amb l’advocació de la “Verge que desfà els nusos”.

Segons s’informa en el Full Parroquial nº 589: “la composició situa al centre “la Verge que desfà els nusos” acompanyada per dos àngels que porten el lliri símbol de puresa i la làmpada de les verges prudents.
A l’esquerra, la imatge de Sant Isidre Llaurador, patró de la nostra parròquia, model d’home treballador, pare de família i creient, i la Bíblia, la Paraula de Déu que ens guia i il·lumina per actuar com a fills de Déu.

A la banda dreta, la imatge de la celebració Eucarística que és el centre de la vida cristiana i parroquial i la flama de la Caritat, que en tota circumstància de la vida cristiana, ha de brillar en els fills de Déu.
La pintura mural està coronada pel colom que representa l’Esperit Sant. Al peus de la Verge hi ha un skyland de les ciutats de Barcelona i L’Hospitalet.





La composició orientada a la Ciutat de la Justícia, demana a la Verge la seva protecció i que ens ajudi a tots en els “nusos”, problemes de la vida, de manera especial a les famílies i als mes desvalguts.”

El pintor de l’obra ha estat en Joan Torras i Viver que ja ha realitzat les pintures del presbiteri del temple. Recordem també que en Joan Torras va ser un gran amic des de la infantesa del Bisbe Joan. La plasmació en el mural l’ha realitzat en Joaquim Sedó.


Cal destacar que el Sant Pare Francesc és un gran devot d’aquesta Verge que descobrí en la seva etapa d’estudiant a l’Alemanya, concretament a Augsburg el 1984, i que portà una estampa a Buenos Aires, on posteriorment encarregà una còpia de la imatge que es troba a l’església de San José de Talar.

Agraïm a mn. Francesc Prieto, rector de la parròquia de Sant Isidre i als feligresos el fet que amb aquestes pintures s'hagi decorat aquesta part dels Jardins Bisbe Joan Carrera.



(Fotografies: Antoni Panyella)

ENTREVISTA AL PUNT DIARI 21 de MAIG de 2022

Entrevista El Punt Avui

Entrevista El Punt Avui Entrevista de Mireia Rourera a en Jordi Breu i a mn. Jaume Aymar. 2 de juliol de 2018

La nostra seu està al Monestir de Sant Jeroni de la Murtra