JORNADA: "DÉU: FILOSOFIA I CONVERSIÓ"

Des del Memorial Bisbe Joan Carrera volem felicitar a Josep Maria Equirol pel premi Nacional d’Assaig 2016 que li ha estat concedit fa pocs dies, pel llibre "La resistència íntima. Assaig d'una filosofia de proximitat".  De tots és coneguda la bona amistat que mantenia amb el Bisbe Carrera.

En més d’una ocasió hem pogut llegir i sentir què deia de l’estimat Bisbe Joan, aquests en són alguns exemples:

“Era un home intel·ligent, que pensava les coses, amb molt de seny i sentit de l'humor, que escrivia bé i de forma molt planera... però era, sobretot, un home de fe.”

“Ha estat per a alguns de nosaltres un mestre espiritual, a qui no li calien gaires paraules, com els antics pares del desert. En teníem prou de saber que hi era, i de gaudir, a voltes, de la seva companyia. De la seva profunditat espiritual, ara en sóc més conscient que mai. I a ella li atribueixo també la seva magnanimitat i la seva bonhomia.”

“Sempre passa així: el coratge ve de les conviccions i dels ideals. Carrera era un home de fidelitats. En ell s’exemplifica molt bé allò que diu tan bellament un gran filòsof quan defineix la promesa com “la memòria de la voluntat”. Això és el compromís, això és la fidelitat, això és la promesa: la memòria de la voluntat.



Tindrem ocasió d’escoltar novament a en Josep Maria Esquirol el proper dia 12 de novembre a la Jornada “Deu: filosofia i conversió” organitzada pel Grup Sant Jordi. La seva ponència porta per títol: “Pensar Déu des de la filosofia avui” . Posteriorment mn. Xavier Morlans professor de la Facultat de Teologia de Catalunya. Promotor del mètode de primer anunci "Vine i Veuràs", i consultor del Pontifici Consell per a la promoció de la Nova Evangelització de la Santa Seu.  La seva ponència es titula "La conversió com a esdeveniment i la maduresa cristiana com a procés”. 


Després del dinar hi haurà la taula rodona, moderada per la periodista de CatalunyaReligió Glòria Barrete. Hi intervindran Antonieta Mateus, directora del Col·legi Episcopal de Lleida, professora de la Universitat de Lleida; Tomás Padrós,  professor del Col·legi Tecla Sala de l'Hospitalet de Llobregat i membre de l'equip laical de la iniciativa "Vine i veuràs; Conxita Gómez, monja benedictina, majordoma del Monestir de Sant Benet de Montserrat, i Susana Fernández, psicòloga clínica, agnòstica, treballa amb dones a la presó, dirigeix  programes terapèutics de ràdio en quatre presons de dones de Madrid i Castella i Lleó.

Teniu més informació accedint a aquest enllaç

Grup Sant Jordi



Catalunya Religió

ENTREVISTA AL PUNT DIARI 21 de MAIG de 2022

Entrevista El Punt Avui

Entrevista El Punt Avui Entrevista de Mireia Rourera a en Jordi Breu i a mn. Jaume Aymar. 2 de juliol de 2018

La nostra seu està al Monestir de Sant Jeroni de la Murtra